BMW Xtreme -sarjan suvereenit mestarit Huhtala ja Siekkinen 97 pisteen erolla sarjan hopeamitalistiin. Kuva: Jarmo Siekkinen

Viime kaudella BMW Xtreme-sarjaan tuntumaa ottanut Juho Siekkinen laittoi tälle kaudelle hynttyyt yhteen Juha Huhtalan kanssa ja kaksikko ajoi sarjan mestareiksi Est1 Racing Teamissa.

Juho Siekkinen ja Juha Huhtala ajoivat tällä kaudella suvereeniin voittoon, sillä kaksikko oli varmistanut sarjan mestaruuden jo ennen viimeistä osakilpailua Alastarolla. Isot mestaruusjuhlat juhlittiinkin Pärnussa kauden vikassa osakilpailussa.

– Oltiin voitontahtoisia koko kauden ja nyt se näkyy myös menestymisenä, Juho Siekkinen kommentoi hyvin sujunutta kautta.

Ensimmäisessä kilpailussa Riikassa Huhtala ja Siekkinen ajoivat molemmat ykköspallille omissa kilpailulähdöissään, mutta pitkästä kilpailusta tuli keskeytys. Ahvenistolla Siekkinen ajoi ykköseksi ja Huhtala omassa lähdössään kakkoseksi – kolmannessa pitkässä kilpailussa kaksikko oli jälleen pitelemätön. Pärnun ensimmäisessä kilpailussa Siekkinen ajoi ykkösenä maaliin ja Huhtalalle kauden toinen keskeytys kilpatoverin peräänajon vuoksi, mutta 45 minuutin mittaisessa ja kuljettajan vaihdon sisältävässä kilpailussa kaksikko ajoi jälleen voittoon. Motoparkissa kaksikko ajoi omissa lähdöissään ykköseksi ja kakkoseksi, pitkässä kisassa hopealle. Alastarolla ensimmäinen kilpailulähtö päättyi voittoon ja toinen kolmanteen sijaan – pitkässä kilpailussa kaksikolle viides sija ja 12 pistettä. Alastarolla kaksikko varmisti siis jo mestaruutensa, mutta ajoi vielä viimeisessä kilpailussa voiton, neljännen sijan ja sijan 11 Pärnun kuuluisalla Auto24Ringillä.

– Kausi on ollut mahtava! Minun ja Juhon välinen suhde on toiminut aivan loistavasti. Kauden varmaan ratkaisi meidän eduksi tänä vuonna tiimin ja kuskien yhteistyö, jotka sujuivat täydellisesti yhteen koko kauden ajan, Juha Huhtala puolestaan kiittelee.

Myös Siekkinen on ajajakollegansa kanssa samoilla linjoilla ja kertoo, että kausi oli hänen omalta osaltaan paras ajokausi.

– Tiimin antama luottamus ja usko oli mahtavaa, mitkä auttoivat minua tekemään omia ratkaisuja radalla. Juhan kanssa me molemmat ajettiin kuitenkin hyvin pitkälle ilman virheitä ja Est1 Racing -tiimin panos oli äärimmäisen iso tekijä.  Itseluottamukseni kasvoi siinä samalla.

– Kausi oli ehdottomasti omalta osaltani paras ja virheettömin kausi, mitä olen ajanut. Juha oli kuljettaja, johon pystyin luottamaan, eikä nopeutta ja fiksuuttakaan häneltä puutu, hyväntuulinen Siekkinen naurahtaa.

Jäikö jossakin parannettavaa, vaikka mestaruuspytty kotiin tulikin?

– Tietenkin pari keskeytystä kilpailutilanteissa jäi harmittamaan, mutta se on osa tätä lajia, kaksikko päättää.

Siekkinen ja Huhtala kiittävät Est1 Racing -tiimiä ja kaikkia yhteistyökumppaneita upeasta kaudesta.

Teksti: Nita Ahola / Moottoriurheilu.TV
Video: Eemeli Siekkinen / Smallboy Productions

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu