Juuso-Matti Pajurannan autokunta nousi podiumille Mugellossa. Kuva: ACI Sport

Sastamalaisen Juuso-Matti Pajurannan autokunta tuli kolmanneksi Italian Mugellossa GT4-kilpailussa. Pajuranta ajoi kilpailussa tuttuun tyyliin V-Action tiimin Maseratilla, mutta tällä kertaa tiimikavereina olivat portugalilainen Jorge Rodrigues sekä italialainen Fabio Francia.

Perjantaina sekä lauantaina ajetuista vapaista harjoituksista Pajuranta osallistui ensimmäiseen ja kolmanteen harjoitukseen. Ensimmäisessä harjoituksessa perjantaina tiimillä oli ongelmia auton ajanottojärjestelmän kanssa, eikä kierrosajat tallentuneet oikein. Lauantain kolmas vapaa harjoitus ajettiin märällä radalla ja tässä sastamalalainen oli neljänneksi nopein. Lauantaina illalla ajettiin vielä aika-ajo, missä jokainen kuljettaja ajoi yhden 15 minuutin aika-ajo vedon. Pajuranta oli omalla vedollaan neljänneksi nopein ja yhteenlasketuissa ajoissa autokunta oli aika-ajossa kolmas.

Sunnuntaina iltapäivällä startanneeseen kilpailuun sastamalaisen autokunta lähti kolmannesta ruudusta. Pajuranta aloitti kilpailun omasta autokunnastaan ja nousi omalla ajovuorollaan melko nopeasti toiseksi kilpailussa. Pajuranta toi auton varman ajon päätteeksi toisena vaihtoon, jonka jälkeen Portugalin Rodrigues ajoi oman ajovuoronsa, jossa hän tippui jo pahimmillaan viidenneksi. Viimeisenä vuorossa oli Italian Francia, joka toi auton maaliin kolmantena vaikka vielä 12 minuuttia ennen loppua hän tippui ajovirheen johdosta neljänneksi.

– Ihan kohtuullinen viikonloppu, mutta ihan en pystynyt kilpailussa haastamaan kärkiautoa vauhdillisesti. Suora vauhti ei ole meidän autolla ihan parasta ja Mugellossa pitkillä suorilla siinä hävisi aina joitain kymmenyksiä kierroksen aikana. Muuten kilpailussa ajo sujui ihan hyvin ja olen tyytyväinen omaan sekä tiimin suoritukseen, Pajuranta kertasi.

Pajurannan kausi jatkuu kahden viikon päästä Monzassa ajettavalla GT4-luokan sprint kilpailulla.

Teksti: Juuso-Matti Pajurannan tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu