Legendsien SM-kausi paketoidaan Alastarolla viikonloppuna. Kuva Pertti Kangasniemi.

Tulevana viikonloppuna ratkeaa, kuka on rata-autoilun historian ensimmäinen Legends-luokan Suomen mestari. Vaasalainen Philip Miemois on johtanut sarjaa kesästä saakka, toiseksi nousi Kemorassa voittoon ajanut Miemoisin tallikaveri Mathias Herten, kolmatta sijaa pitää hallussaan Joonas Vartiainen.

Toukokuussa startannut Rata SM -kausi päättyy Virttaalle, Alastaro Circuitin radalle 21.-22. syyskuuta. Kilpailu on samalla myös NEZ-sarjan päätösosakilpailu.

– Mun pitää nyt vain ajaa niin hyvin kuin osaan, teen parhaani. Kemoran kisan jäljiltä taka-akseli oli vähän vino. Se on laitettu kuntoon, joten auton puolesta kaikki valmistelut on tehty. Alastaron rata on kiva ajaa, siellä on hyviä ohituspaikkoja ja se sopii ajotyyliini. Olisihan se upeaa voittaa mestaruus, mutta yritän vain kerätä niin paljon pisteitä kuin pystyn, Miemois mietiskelee.

Kausi alkoi Jurvan Botniaringilltä. Siellä kaksi voittoa saalisti neljäntenä sarjassa majaileva Veli-Pekka Karttunen, myös viimeisin startti Kemorassa päättyi Karttusen voittoon. Sarjan neljästätoista kilpailulähdöstä vähennetään kaksi huonointa, tällä kaavalla Karttusella on suurin pistemäärä ennen kauden finaalia.

– Työreissussa ollaan vielä, torstaina koukkaan Pieksämäeltä kodin kautta ja lähden Alastarolle. Tiimi on pitänyt hyvää huolta autosta ja tarkistanut, että kaikki rokkaa. Kausi on mennyt meidän osalta kerrankin hyvin, vain Ahvenistolla tuli yksi nollakisa. Tämä tarkoittaa, että kaiken pitää kyllä mennä nappiin, jotta  mestaruus tulisi. Tekniseen vikaa ei ole varaa yhdessäkään lähdössä. Alusta lähtien pitää onnistua, sillä mukana on niin paljon kuskeja, että takaa nousu kärkeen olisi vaikeaa, Karttunen ennakoi.

– Alastaro on suosikkini, siellä on monesta muusta radasta poiketen useampi eri ajolinja. Joillain radoilla mennään samaa linjaa. Autolla on niissä enemmän merkitystä. Alastaro antaa kuskille mahdollisuuksia, siellä pystyy vähän hanskalla paikkaamaan. Keväällä Botniaringillä kerroin, että Suomen mestaruus kiinnostaa, joten sitä jahdataan.

Kenen nimi kirjoitetaan seuraavaksi historiankirjoihin suomalaisessa autourheilussa, se on tiedossa viimeistään sunnuntaina iltapäivällä.

Sarjatilanne:

1) Philip Miemois 1027 pistettä
2) Mathias Herten 964p.
3) Joonas Vartiainen 957p.
4) Veli-Pekka Karttunen 952p.
5) Johan Ahokas 926p.

Täydelliset pistetilanteet

Luokittaiset tilanteet:

Pro-luokka:

1) Philip Miemois 1008p.
2) Mathias Herten 953p.
3) Joonas Vartiainen 942p.

Semi-Pro:

1) Leevi Lintukanto 1063p.
2) Viktor Herten 955p.
3) Antti Pakalen 881p.

Masters:

1) Miikka Riihimaa 1082p.
2) Janis Horeliks 1043p.
3) Juha Nisula 961p.

NEZ-sarjan tilanne:

1) Philip Miemois 772p.
2) Johan Ahokas 746p.
3) Valters Zviedris, Latvia 720p.

Viikonlopun aikataulu:

Lauantai 21.9.
Klo 12:00 Legends aika-ajo ryhmä 1
Klo 12:10 Legends aika-ajo ryhmä 2
Klo 14:15 Race 1

Sunnuntai 22.9.
Klo 11:30 Race 2
Klo 15:05 Race 3

Rata SM

Teksti: Legends-rataluokan tiedotus, Toni Lönnroos.

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestä tästä!

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.