Sami Talvitie on menossa kohti V1600-luokan mestaruutta. Kuva: AKK / Pertti Kanganiemi

Rata SM-kausi jatkuu tänä viikonloppuna Kemoran moottoriradalla. Sarjassa on ollut lähes kahden kuukauden mittainen tauko, joten tiimit ja kuljettajat lähtevät latautuneina kauden neljättä kisaviikonloppua kohti.

V1600-luokan ylivoimaisessa pistejohdossa Kemoralle kahdeksatta peräkkäistä voittoaan lähtee tavoittelemaan Sami Talvitie. Kauden ensimmäistä lähtöä lukuun ottamatta kaikki kauden kisat voittanut Talvitie pystyy jo varmistamaan mestaruuden ennen kauden viimeistä kisaviikonloppua, mikäli hän poistuu Kemoralta 75 pisteen etumatkan turvin. Tällä hetkellä luokassa toisena oleva Niko Kalliokoski on 49 pisteen päässä Talvitiestä.

– Kesätauko oli pitkä, mutta meni se loppujen lopuksi nopeasti. Pistejohdossa ollaan, mutta mitä vain voi vielä tapahtua. Muun muassa Minin sähköviat on vähän haitanneet nyt menoa. Tässä kohtaa kautta voitto ei ole enää se tärkein, vaan maaliin tuleminen varmoilla pistesijoituksilla, Talvitie ennakoi Kemoran osakilpailua.

Legendsien kärjessä Miemois

Legends-luokassa taistelu SM-kullasta käy takuulla kiivaana kalkkiviivoille saakka. Philip Miemois vankisti kahdella voitolla Pärnussa sarjajohtoaan Joonas Vartiaiseen yli 50 pisteeseen, mutta yksi heikompi kisa saattaisi pudottaa Miemoisin helposti pois sarjan piikkipaikalta. Kemoran radallakin nähdään viikonlopun aikana lähes 40 autoa, joten kisoista voi odottaa jälleen todella mielenkiintoisia.

Westman The Gran Turismon voittoputkessa Kemoraan

The Gran Turismo -luokassa Emil Westman lähtee Kemoraan jälleen suosikkina voitettuaan kaikki kauden tähänastiset kisat. Petri Ortju on ollut jo muutaman kerran lähellä onnistua kampeamaan Westmanin, mutta siinä kuitenkaan vielä onnistumatta. Myös Johan Dahlbacka ja Kari Matikainen lähtevät Kemoralle omien luokkiensa johdossa.

Viikonlopulle on odotettavissa hieman epävakaista säätä, joka on omiaan tuomaan varmasti vieläkin mielenkiintoisempia kisatapahtumia Kemoran radalla.

Kemoran Rata SM -osakilpailun aikataulu

Lauantai 24.8.

9.00 – 9.10 V8 Thunder Warm up
9.15 – 9.25 Formula Ford + Formula Academy Warm up
9.30 – 9.40 Gran Turismo Warm up
9.45 – 9.55 Legends Warm up
10.00 – 10.10 V1600 Warm up

Aika-ajot
10.20 – 10.30 V8 Thunder 10 min
10.40 – 10.55 Formula Ford + Formula Academy 15 min
11.05 – 11.15 Legends ryhmä 1 10 min
11.20 – 11.30 Legends ryhmä 2 10 min
11.40 – 12.00 Gran Turismo 20 min
12.05 – 12.25 V1600 20 min
12.25 – 13.10 Tauko

Race
13.10- 13.30 V8 Thunder, Race 1 20 min + 1 kierros
13.40 – 14.05 Formula Ford + Formula Academy Race 1 25 min + 1 kierros
14.15 – 14.30 Legends Race 1 15 min
14.45 – 15.00 Gran Turismo Race 1 15 min + 1 kierros
15.10 – 15.30 V1600 Race 1 20 min

Sunnuntai 25.8.

10.00 – 10.10 Legends Warm up
10.20 – 10.30 V8 + Gran Turismo Warm up
10.40 – 10.50 Formulat Warm up
11.00 – 11.10 V1600 Warm up
11.20 – 11.35 Legends Race 2 15 min
11.45 – 12.05 Gran Turismo Race 2 20 min + 1 kierros
12.05-12.40 Tauko
12.45 – 13.05 V1600 Race 2 20 min
13.15 – 13.35 V8 Thunder Race 2 20 min + 1 kierros
13.45 – 14.10 Formula Ford + Formula Academy Race 2 25 min + 1 kierros
14.20 – 14.35 Legends Race 3 15 min
14.45 – 15.05 V1600 Race 3 20 min

Osallistujat
Kaikki osallistujat näet tästä

Tulospalvelu
Tulospalvelun löydät tästä

SM-pisteet
SM-pisteet löydät tästä

Teksti: Rata SM tiedotus, Aleksi Virtanen

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu