Span kilpailu ajettiin vaativissa oloissa. Kuva: Rory Penttisen tiedotus.

Rory Penttisen tämänvuotisesta rata-autoilun SPA-Francorchampsin 24 tunnin kilpailusta tuli sekä hikinen että märkä. Penttisen autokunta ajoi viidenneksi.

Viikko alkoi lämpöaallon kourissa, kun mittari kohosi 42 asteeseen.

Lämpötila oli kuluttava sekä
ihmisille että kalustolle. Lauantaina ja sunnuntaina ajetun kisan aikana päästiin toiseen ääripäähän: lämpötila laski reilusti yli kahdellakymmenellä asteella ja rankkasateet piiskasivat rataa. Vettä tuli vuorokauden aikana 70 mm, minkä takia kisa jouduttiin keskeyttämään kuudeksi tunniksi sunnuntaiaamuna.

Vaativista sääolosuhteista huolimatta Penttisen suoritus oli erinomainen sekä vapaissa harjoituksissa että aika-ajoissa. Hän oli tiiminsä ylivoimaisesti nopein kuljettaja. Vahva suoritus teki vaikutuksen tiimipomo Michele Rinaldiin ja Penttinen sai kunnian sekä aloittaa kisan että ajaa auton maaliin.

Vesisade vaikeutti ajamista ja jopa keskeytti kilpailun pitkäksi aikaa. Kuva: Rory Penttisen tiedotus.

Rankkasade alkoi juuri ennen lähtöä, joten kisa aloitettiin turva-auton perässä. Kun turva-auto poistui radalta ja kisa saatiin käyntiin, Penttinen löysi nopeasti hyvän tempon ja alkoi kiivetä ylöspäin tulosluettelossa. Noin tunnin ajamisen jälkeen Penttinen oli parantanut auton asemia 25
sijalla, ajanut neljänneksi nopeimman kierrosajan ja kaikkein nopeimman ensimmäisen sektorin.

Penttisen erinomainen suoritus ei jäänyt huomaamatta Ferrarin kisainsinööreiltä. Onnittelijoita
riitti heti ensimmäisen stintin jälkeen ja koko tiimi oli erittäin tyytyväinen hyvään alkuun. Tiimi
tiesi, että startti olisi haastava ja että kaikki olisi laitettava peliin, jotta paremmista lähtöruuduista lähteneet pystyttäisiin haastamaan yhdellä Euroopan vaikeimmista radoista.

Toisen stinttinsä aikana Penttinen onnistui ajamaan auton AM-luokan johtoon, mutta epäonni varikkopysähdysten ajoituksissa laski sijoitusta heti sen jälkeen. Illan ja yön aikana Penttinen ajoi
kaksi kolmen tunnin stinttiä, mikä onkin yhden stintin sallittu enimmäispituus. Tempon ylläpitäminen liukkaissa olosuhteissa oli haastavaa.

Kisasta ei tapahtumia puuttunut, kolareita oli runsaasti ja turva-auton perässä ajamista riitti. Aikaisin aamulla sade yltyi niin voimakkaaksi, että kisan johto katsoi parhaaksi keskeyttää kisan. Keskeytystä kesti loppujen lopuksi kuusi tuntia. Autot ajettiin varikolle, eikä niihin saanut koskea keskeytyksen aikana. Sekä kuskit että varikkohenkilökunta saivat levätä, kunnes kisa aloitettiin uudestaan turva-auton takaa.

Rory Penttinen oli tiiminsä vahvin kuljettaja. Kuva: Rory Penttisen tiedotus.

Kuusi tuntia ennen kisan loppumista Penttisen tiimi oli luokkansa neljännellä sijalla ja palkintokorokesijoitus oli vielä saavutettavissa. Yksi kuskeista menetti kuitenkin auton hallinnan, mistä
seurasi kosketus toisen auton kanssa ja ylimääräinen varikkopysähdys, jonka aikana tiimi putosi luokkansa kahdeksanneksi. Penttinen onnistui vielä viimeisen stinttinsä aikana nostamaan tiimin luokkansa viidennelle sijalle. Kisaan lähteneistä 72 autosta maalilinjan ylitti 51.

Kilpailun jälkeen tiimipomo Rinaldi ilmoitti, että erinomaisen hienosta suorituksestaan
johtuen Penttinen saa ajaa myös Blancpainin sarjan päättävän Barcelonan kisan syyskuun lopussa.

Teksti: Marcus Jansson, Rory Penttisen tiedotus.

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu