Juuso Puhakka pyrkii säilyttämään sarjajohtajan asemansa. Kuva: Jani Kekoni.

Hallitseva Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestari, kirkkonummelainen Juuso Puhakka, starttaa neljän pisteen sarjajohdossa nyt viikonloppuna Etelä-Korean Yeongnamin 5,615 kilometrin mittaisella radalla ajettavaan kilpailukauden neljänteen osakilpailuviikonloppuun.

Aikaisemmin sarjan kaikissa kuudessa ajetussa osakilpailussa kuusi kertaa joko korkeimmat tai toiseksi korkeimmat sarjapisteet napannut Puhakka ja hänen japanilainen tiimikaveri Takashi Kasai suuntaavat toiveikkaana nyt edessä olevaan kahteen 50 minuutin mittaiseen kilpailuun. Heidän tavoitteenaan on jatkaa sarjajohtajina myös seuraavaan, Kiinan Shanghaissa ajettavaan osakilpailuviikonloppuun.

– Japanin Suzukan ja Fujin osakilpailujen jälkeen olen niin minä kuin tiimikaverini rentouden kautta pyrkinyt hiomaan vauhtia radalle, joka on kaikille kilpailijoille entuudestaan täysin tuntematon. Siksikin olen paljon istunut simulaattorissa rataa opetellen ja sitä kautta pyrkinyt olemaan askeleen edellä kanssakilpailijoita. Samanlaisella suunnitelmalla on myös tiimikaveri Kasai kesäänsä viettänyt ja siten uskon, että pystymme vastaamaan neljä sarjapistettä meidän perässämme olevan Chris van der Driftin ja hänen tiimikaverinsa Evan Chenin vauhtiin, Puhakka kertoo.

– Kolme viikkoa sitten ajettu Japanin Fujin osakilpailuviikonloppu oli meille vaikea ja siitä oppineena tiedämme, millä osa-alueella meidän tulee entisestään parantaa, jotta sarjanjohdon pystyisimme säilyttämään, kun edessä on vielä kuusi osakilpailua sekä niiden jälkeen ajettavat MM-kilpailut. Luottavaisin mielin siis Etelä-Korean vauhdikkaalle ja teknisesti haastavalle kilparadalle suuntaamme.

Juuso Puhakka kilpailee Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjassa. Kuva: Jani Kekoni.

Kesäkuun loppupuolella Puhakka teki suomalaista moottoriurheiluhistoriaa, kun hän Suzukan kilparadalle teki uuden Lamborghini Super Trofeo ratasarjan kierrosennätyksen, joka on nähtävissä TV-koostelähetyksen muodossa C More TV-kanavilta tämän aikataulun mukaisesti:

– Su 04.08. klo 10:30: C More Max
– Ma 05.08. klo 13:30: C More Sport 1
– Ti 06.08. klo 18:35: C More Max
– Ke 07.08. klo 19:50: C More Sport 2
– La 10.08. klo 00:30: C More Max
– La 10.08. klo 20:40: C More Sport 1
– Ma 12.08. klo 18:05: C More Max
– Ti 13.08. klo 23:01: C More Sport 2
– To 15.08. klo 01:05: C More Sport 1
– La 17.08. klo 20:45: C More Sport 2

Yeongnamin osakilpailuviikonlopun aika-ajot ajetaan lauantaina Suomen aikaa aamuyön tunteina. Kilpailukauden seitsemäs kilpailu käynnistyy lauantaina Suomen aikaa kello 12:10 ja kahdeksas ajetaan sunnuntaina kello 9.50.

Teksti: Jani Kekoni / Tiedottaja.

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu