BMW Xtreme -luokka vauhdissa Ahvenistolla. Kuva: AKK / Taneli Niinimäki

BMW Xtreme NEZ -osakilpailu ajetaan Motoparkissa tulevana viikonloppuna. RADALLE.com toivottaa avosylin Bemarien näyttävät lähdöt rikastuttamaan ohjelmatarjontaa radan puolella.

– Uusittu ratatapahtumaformaatti antaa hyvin tilaa reilulle rata-ajalle niin autoharrastajille, kiihdyttäjille kuin kilpa-ajajillekin, summaa RADALLE.com:n promoottori Aki Salmela.

Viikonloppuna julkaistaan myös ensi vuonna toteutuvan Trackweekin ajankohta.

– BMW:t radallemme ajatus lähti lajia luotsaavan Kari Gröntahlin yhteydenotosta minulle ja Rauli Kärjelle. Karin kanssa hiottiin formaattia ja idea oli valmis esiteltäväksi tarvittaville tahoille. Ainoaksi ongelmaksi muodostui arkipäivien tiukka ympäristölupa, johon emme saaneet joustoa viranomaisilta, mutta Gröntahl sai järjestettyä ylimääräistä harjoitusaikaa torstailta. Muuten kaikki on mennyt tähän mennessä nappiin ja odotamme kunnon show’ta ja tiukkaa kisaa, Teppo Laukkanen summaa.

BMW Xtremet ovat pääasiallisesti turvavarusteltuja vakioautoja, joilla voi kaksikin kuljettajaa ajaa. Viikonlopun formaattiin kuuluu kahdet aika-ajot, kaksi lyhyttä kilpailulähtöä sekä 45 minuutin mittainen lähtö. Lähdöt ajetaan lauantaina ja sunnuntaina.

Teksti: RADALLE.com

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu