Vauhtiajot Battlessa tullaan näkemään hienoja kaksinkamppailuja. Kuva: Riku Tahkon tiedotus.

Riku Tahkon ja Monster Energyn isännöimä Gymkhana Gridin karsintakilpailu ajetaan Suomessa nyt historiansa toisen kerran, tällä kertaa Seinäjoen Vauhtiajojen yhteydessä. Lauantaina 20. heinäkuuta järjestettävä tapahtuma on maailmallakin huippusuosion saavuttaneen Gymkhana-taitoajon tyylinen kilpailu.

Ensimmäisen kerran Espoon Vermossa 2017 ajetussa ja nyt Seinäjoen Vauhtiajojen yhteydessä Vauhtiajot Battle -nimellä käytävässä karsintakilpailussa yhdistyvät niin taitoajo kuin driftingin ajolinjat. Lisämausteen tuovat myös kaksintaistelut.

– Tämä on ehkä ainoa kilpailumuoto autourheilussa, mihin pääsee mukaan lähes millä tahansa autourheilulajin kalustolla. Kisaan pääsee niin drifting-, ralli-, rallicross- kuin sprinttikalustolla, ja miksei myös Jokkisautolla, jos sääntöjen vaatimat turvallisuusasiat täyttyvät (katso säännöt tästä), Riku Tahko avaa kilpailun luonnetta.

Tällä hetkellä mukana ilmoittautuneissa on jo muun muassa koko driftingin Suomen kärki. Lisäksi radalla nähtäneen myös Suomen mestarit sekä rallista että rallicrossista, joten luvassa on todellinen tähtien kisa.

Voittajat lähtevät Puolaan Gymkhana Grid -maailman finaaliin.

– Tämän tyyppisen kisan etuna on, että kalustosta huolimatta kaikki ajavat tasapäin kisaa ja kuka tahansa voi voittaa ultimaattisen pääpalkinnon eli Gymkhana Grid Golden Ticketin maailman finaaliin, joka ajetaan 7.9. Puolan Varsovassa. Voittajat lähtevät kohti Varsovaa sekä taka- että nelivetoluokista. Varsovassa vastaan asettuvat kovat nimet, kuten jenkki Ken Block, Norjan Petter ja Oliver Solberg sekä japanilaistähti Daigo Sato, Tahko hehkuttaa.

Muhkeaan pääpalkintoon kuuluu Monster Energyn voittajille tarjoaman Gymkhana Grid Golden Ticketin lisäksi matkat niin autolle kuin kuljettajalle sekä majoitukset että osallistumisoikeus maailman finaaliin.

Vauhtiajot Battleen mahtuu vielä mukaan noin 10 kuljettajaa ja osallistujia toivotaan erityisesti rallicross- ja rallipuolelta. Ilmoittautuminen tapahtuu Vauhtiajot Battlen Facebook-sivujen kautta yksityisviestillä. Ilmoittautua ehtii vielä viikon 29 alkuun asti.

Myös Tahko itse kurvailee niin Varsovassa kuin Seinäjoella.

– Varsovan Gymkhana Gridissä allani on upouusi Mini R4 -kilpa-auto ja lisäksi ajan Seinäjoella päivän aikana näytösajoja rallicross-Minilläni, joten hyvä show on varmasti kaikin puolin luvassa kaiken kaikkiaan, Tahko vinkkaa.

Vauhtiajot Battle 2019
– lauantaina 20.7. Seinäjoella
– mahdollista vielä lähteä mukaan (ilmoittautumiset tapahtuman FB-sivuilla)
– voittajalle luvassa upea Gymkhana Grid Golden Ticket maailmanfinaaliin Puolan Varsovaan

Teksti: Riku Tahkon tiedotus.

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Tulokset lähimmäksi arvanneelle jälleen luvassa mainetta ja kunniaa!

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu