Emma Kimiläinen on tehnyt mittavan uran moottoriurheilun parissa. Kuva: Emma Kimiläisen Tiedotus

Kokenut moottoriurheilija Emma Kimiläinen aloittaa urheilujohtamisen opinnot Varalan urheiluopistossa. Varala lanseerasi keväällä kansainvälisen urheilujohtamisen koulutuksen – International Sports Manager Program – joka toteutetaan yhteistyössä Proftrainingin ja yhdysvaltalaisen United States Sports Academy (USSA) -yliopiston kanssa.

Kimiläinen liittyy nyt osaksi tutkintoa suorittavien opiskelijoiden ryhmää.

– Olen jo jonkin aikaa miettinyt, miten voisin täydentää omia opintojani, kertoo vuonna 2012 tradenomiksi valmistunut Emma, joka ajaa tänä vuonna kansainvälistä W Series -sarjaa ainoana suomalaiskuljettajana.

– Tämä tutkinto tarjoaa urheilujohtamiseen kansainvälisen, yliopistotasoisen näkökulman, mutta soveltuu suoritettavaksi myös vaativamman urheilu-uran ohessa. Siksi tämä oli minulle juuri nyt hyvä valinta.

Emma on rakentanut aktiivisesti omaa brändiään sekä liiketoimintaa jo pitkään, urheilu-uran ohella.

– Urheilualan kehittäminen edellyttää vahvempaa kouluttautumista ja tietopohjaa. Se on liiketoimintaa, jota pitää johtaa pätevillä menetelmillä ja tutkitulla tiedolla. Alan yliopistotasoinen koulutus on tervetullutta myös Suomeen, toteaa Emma Kimiläinen, joka voisi kuvitella joskus työskentelevänsä kansainvälisissä urheilujohtamisen tehtävissä.

– Nyt keskityn täysipainoisesti W Series -sarjassa ajamiseen, mutta samalla hankin valmiuksia aktiiviuran jälkeiseen työelämään.

– On hienoa, että Emman kaltaiset lahjakkaat urheilijat ajattelevat tulevaisuuttaan oman urheilu-uransa aikana. Uskon vahvasti siihen, että jo oman urheilu-uran aikana tehdyt panostukset tulevaisuuteen maksavat itsensä takaisin nopeasti. Toivotamme Emman lämpimästi tervetulleeksi opiskelemaan Varalaan, sanoo Varalan toimitusjohtaja Riku Granat.

– Nyt toteutettava ohjelma antaa hyvät perustiedot urheilujohtamisesta ja mahdollisuuden verkostoitua kansainvälisenä urheilujohtamisen ammattilaisena, joten mukaan kannattaa tulla, jos työura urheilun parissa kiinnostaa. Tärkeintä on oma intohimo ja innostus urheilua kohtaan, ei se onko itse ollut joskus huippu-urheilija, toteaa Proftrainingin Atte Varsta.

Urheilujohtamisen opiskelu toteutetaan pääosin etäopiskeluna verkossa United States Sports Academyn -yliopiston opettajien ohjauksessa. Opiskelujen lopussa opiskelijat kokoontuvat yhteiselle lähiopetusjaksolle. Koulutusohjelma on englanninkielinen. Ohjelma on mahdollista suorittaa työn tai urheilun ohessa ja se on kestoltaan noin 8 kuukautta. Koulutus antaa valmiuksia kansainvälisen urheilujohtamisen tehtäviin. Ohjelman suoritettuaan opiskelijat liittyvät USSA-yliopiston alumnikuntaan, mikä avaa mahdollisuudet verkostoitua kansainvälisesti tuhansien urheilujohtamisen ammattilaisten kanssa. Koulutuksen keskeisiä osaamisalueita ovat urheiluhallinto, urheilumarkkinointi, rheilufasiliteetit ja -tapahtumat, urheilu liiketoimintana sekä henkilöstöhallinto, turvallisuus ja PR.

Haku koulutukseen on auki. Lisätietoa ja ilmoittautuminen: https://varala.fi/en/international-certification-in-sports-management/

Teksti: Varalan Urheiluopisto tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu