Jaakko Louhi taisteli top 10 -sijoituksista. Kuva: WERT-tiedotus.

Viikonloppuna kilpailtiin Tanskassa rata-autoilun DS3 Cupin toinen osakilpailu Jyllandsringenillä. Mukana karkeloissa oli turkulainen Jaakko Louhi, joka taustajoukkoineen White Elephant Racing Teamin kanssa lähti hakemaan parempia sijoituksia Norjan avauskilpailusta sisuuntuneena.

– Oikean ajolinjan löytäminen täällä oli tärkeää, sillä radalla ajetaan puolet sarjan kuudesta kilpailusta, Louhi korostaa.

Tiimi saapui kisapaikalle perjantaina, ja vasta seuraavana aamuna kuljettajat päästettin harjoittelemaan radalla. Turkulainen oli kuitenkin viettänyt jo aiemmin keväällä yhden iltapäivän harjoitellen kyseistä rataa testi- ja mediapäivän merkeissä.

Kisaviikonlopun aikana radalla käytiin neljä kertaa. Lauantaina oli yksi harjoitteluerä, aika-ajo ja viikonlopun ensimmäinen lähtö.

Tiimin vauhti oli harjoittelussa hieman hukassa, mutta parani aika-ajoihin tehtyjen säätömuutosten myötä. Vielä paria minuuttia ennen erää taivaalta tuli kevyesti vettä, mutta sadekuuro taukosi juuri kuljettajien ajaessa lämmittelykierrosta. Aika-ajosta saavutettiin kymmenes sija, ja kuljettajan henkilökohtainen rataennätys.

– Toivoin hieman parempaa ruutua ensimmäiseen lähtöön, mutta ottaen huomioon paikallisten kuljettajien harjoittelumäärän radalla, ei voi olla kuin tyytyväinen tulokseen, Louhi kuvaili.

Iltapäivällä autot ajettiin ruudukkoon ja lähtövalot alkoivat syttyä yksitellen. Louhelle hyvä startti ja sijoituksia kavuttiin ylös silmissä, mutta ensimmäisen kierroksen liukkaus yllätti taas turkulaisen, ja keltaisen Citroenin liukastellessa muu letka painoi ohi pudottaen Louhen sijalle 17.

Kuljettaja sai tällä kertaa auton kuitenkin takaisin hallintaansa ja kapusi takaisin omalle sijalleen jo ensimmäisen kierroksen aikana. Loppuerän paikasta sai taistella sekä edellä että takana olevien kanssa, ja maaliin tultiin sijalla 11. Tiimin Top 10 -tavoite jäi siis saavuttamatta, mutta ensimmäisen kierroksen peippailu saatiin hyvin paikattua.

Sunnuntaina oli huomattavasti aurinoisempi ilma ja katsojia oli kertynyt paikalle valtava määrä. Tunnelma varikolla oli huipussaan ja tiimi toivoi säätömuutosten ratkaisseen liukkausongelman kilpailun alussa.

Iltapäivällä koitti viikonlopun toinen lähtö, johon Louhi starttasi lauantain sijoituksen mukaan ruudusta 11. Viisi valoa syttyi taas yksitellen ja niiden sammuessa ampaistiin uuteen nousuun. Ensimmäisellä kierroksella noustiin taas hyvin aina kahdeksanneksi saakka. Sijoitus myös pidettiin erittäin tiukan taistelun jälkeen maaliin saakka.

– Takanani oli kaksi kuljettajaa, jotka normaalisti kilpailivat kärkisijoituksista. Niiden takana pitäminen tuotti valtavasti töitä, eikä pieniltä kolhuiltakaan vältytty. Aina maalilipulle asti piti omaa paikkaa puolustaa, minkä takia kärki luonnollisesti karkasi.

Sunnuntain lähdössä syntyneet vauriot saatiin korjattua vielä samana iltana, ja kaluston ollessa kunnossa, se jätettiin Tanskaan odottamaan seuraavaa kilpailua, joka kilpaillaan heti seuraavana viikonloppuna Padborgissa, lähellä Saksan rajaa.

Tiimin toimintaa voi seurata Facebookissa ja Instagramissa nimellä White Elephant Racing Team.

Teksti: WERT -tiedotus.

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu