Philip Miemois ajoi lauantaina uransa ensimmäiseen voittoon. Kuva: APR Competition

Legendsien SM-taival jatkui viikonloppuna Ahveniston moottoriradalla kauden toisen osakilpailun merkeissä. Samalla kisailtiin myös Legendsien Pohjois-Euroopan mestaruussarjan pisteistä. APR Competition -tiimin erinomaisesti startannut kilpailuviikonloppu sai kuitenkin yllätyskäänteen lauantain viimeisen lähdön jälkeen.

APR Competition -tiimin Philip Miemois ajoi ensimmäisen paalupaikkansa lauantain avauskilpailuun ylivoimaisella pohja-ajalla. Kyyti oli hyvää koko kilpailun ajan, kunnes lopussa mies joutui taipumaan hallitsevalle Trophy-mestarille Henri Tuomaalalle. Lauantain toisessa kilpailussa Tuomaala nousi jälleen vaasalaisen takapuskurin tuntumaan, mutta tällä kertaa paalulta jälleen startannut Miemois onnistui pitämään moninkertaisen mestarin takanaan maaliviivalle asti.

Katsastusryhmä otti lauantain viimeisen lähdön jälkeen kaikki autot tarkkaan syyniin, ja peräti yhdeksälle Legendsille lätkäistiin hylkäys kilpailun jälkimainingeissa. Miemois oli näiden yhdeksän joukossa, ja jälkimmäisen kilpailun hylkäys ryösti mieheltä hänen uransa ensimmäisen SM-voiton. Tästä sisuuntuneena mies teki sunnuntaina viimeisessä kilpailussa uskomattoman nousun lähtöpaikalta 31 sijalle 9.

– Ensimmäinen lähtö oli hyvä, olin toinen. Toisessa lähdössä olin ykkönen, mutta sain hylyn, kun konepellissä oli vähän isompi rako. Tänään kun lähdin takarivistä, niin oli aika kivaa nousta sieltä ylöspäin. On ollut todella hyvä vauhti koko viikonlopun, kertasi Miemois.

Jani Vilen oli ensimmäisen kilpailun neljäs ja toisessa kilpailussa myös Vilenille kirjattiin hylkäys. Vilen joutui näin ollen starttaamaan vasta ruudusta 32 kohti sunnuntain kilpailua, mutta nousi hienosti lopussa sijalle 11.

– Aika vuoristorataa mentiin. Perjantaina oli vähän hakemista mutta lauantaille saatiin hyvin paketti kasaan. Aika-ajot menivät ihan nappiin ja ensimmäinen kisa oli ihan hyvä. Toisessa kisassa oltiin ihan hukassa rengaspaineiden kanssa. Jäi vähän harmittamaan, kun sain hyvän startin, mutta sitten tuli vielä se hylkykin. Kolmanteen kilpailuun jouduin lähtemään hänniltä, mutta saimme paineet nyt kohdilleen ja oli hyvä ajaa. Vauhti on kohdallaan, kun saadaan vain kaikki muut palaset loksahtamaan kohdilleen, valotti Vilen jo toisen peräkkäisen epäonnen viikonlopun jälkeen.

Mestareilla vauhtiongelmia

Tiimipäällikkö Johan Ahokas starttasi ensimmäiseen kilpailuun kymmenennestä ruudusta ja kiri kilpailun aikana kolme sijaa aina seitsemänneksi asti. Toisessa kilpailussa mies oli vasta yhdeksäs, ja viimeisessä kilpailussa Ahokas kurvasi maaliin kuudentena. Rengaspaineet olivat vaasalaisen Akilleen kantapää Ahvenistolla.

– Pojat menevät kovaa tällä hetkellä. Viikonloppu on ollut vähän tuskainen: pito-ongelmia ja todella kuuma keli, ja olen itse tehnyt virheitä rengaspaineiden valinnoissa. Näistä opitaan taas ensi kisoihin. Ihan hyviä ja varmoja pistetä tullut kuitenkin, joten sillä tavalla hyvä. Kolme kisaa on jäljellä, joten kyllä tässä painetaan vielä täysillä menemään, Ahokas lupaili.

Normaalisti kärkikahinoissa nähty Mathias Hertén oli ensimmäisessä kilpailussa vasta 12:s. Miehen huonosti kulkeva moottori meni vaihtoon ennen päivän toista kilpailua, ja uusi mylly nosti miehen heti kärjen tuntumaan kuudenneksi. Viimeisessä kilpailussa vauhti oli jo edellisten vuosien tasolla, kun Hertén ajoi ruutulipulle kolmantena. Mies kävi jo syleilemässä kaidettakin kilpailun loppupuolella, mutta onnistui jatkamaan matkaansa menettämättä sijoitustaan.

– Tänään viimeinen lähtö meni vähän paremmin, kun olin kolmas. Sitä ennen ei oikein olekaan mitään mainitsemisen arvoista. Auton kanssa ollut vääntämistä. Kyllä varmaan yksi viikonloppu pitää vielä ajaa, mietti jo lopettamistakin harkinnut Hertén.

Ensikertalaisilla haastava viikonloppu

Ahveniston ensikertalainen Viktor Hertén oli ensimmäisessä kilpailussa 14:s. Toisessa kilpailussa mies otti varaslähdön, mikä pudotti hänet tuloslistassa sijalle 22. Viimeisen kilpailun sijoitus oli 18:s. Nuorempi Hertén oli tyytyväinen viikonlopun antiin.

– On ollut todella kivaa ajaa täälläkin, tämä on hieno rata ja tulokset ovat olleet ihan hyviä. Hyvä kisaviikonloppu kaiken kaikkiaan, summasi uusikaarlepyyssä asuva Viktor Hertén.

Leevi Lintukanto löytyi ensimmäisen kilpailun tuloslistasta vasta sijalta 25 hajonneen jarruletkun vuoksi. Toinen kilpailu toi 16-vuotiaalle sijan 18 ja kolmas kilpailu sijan 19. Lintukanto ajoi ensimmäistä kertaa Ahveniston haastavalla radalla, eikä oikein tahtonut löytää hyvää ajotuntumaa koko viikonloppuna.

– Ensimmäisessä erässä meni jarrut. Pitäisi saada hieman vauhtia lisää ja tuntuu, että auto hieman puskee koko ajan. Kyllä se siitä lähtee taas. Ahveniston rata on Botniaringiin verrattuna mukavampi ajaa, mutta myös huomattavasti vaikeampi. Täällä on aidat niin lähellä. Jos vetää pitkäksi, menee helposti kaikki rikki. Lähdetään hyvällä mielellä kohti Pärnua, yritetään voittaa ainakin Semi-prosta kaikki ja päästä tuloksissa mahdollisimman korkealle, Lintukanto suunnitteli.

Rata-SM-sarja jatkuu juhannuksen jälkeen Virossa Pärnun Auto24Ring-radalla 29.-30. kesäkuuta. Pärnussa ajetaan Ahveniston tavoin myös Pohjois-Euroopan mestaruuspisteistä.

Teksti: APR Competitionin tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu