Jani Vilen palaa Legends-radoille. Kuva: APR Competition.

APR Competition -tiimin Jani Vilen voitti toissakaudella Legends Trophyn pronssia. Viime kaudella miehen piti kiireisenä vasta perustettu sisäkartingrata, eikä kuopiolainen ehtinyt Legends-auton ohjaimiin lainkaan. Nyt Vilen on jälleen valmis taistelemaan SM-pisteistä, kun Legendsien kausi alkaa Botniaringin radalla.

Legendsien historian ensimmäinen SM-kausi käynnistyy viikon päästä Botniaringin nopealla radalla Jurvassa. Botniaringin viikonlopusta voidaan odottaa huimaa jännitysnäytelmää, sillä avausosakilpailuun on ilmoittautunut yli 40 kilpailijaa.

Vilen odottaa jo innolla lähtövalojen sammumista.

– Onhan se hienoa päästä taas takaisin tiimiin mukaan ja kisaamaan. Saadaan taas kunnon Legends-karkelot aikaan! Lähdetään pitämään hauskaa ja tuloksia tulee, jos on tullakseen. Yritetään tehdä parhaamme ja saada auto hyviin säätöihin, suunnittelee Vilen.

Rennolla fiiliksellä eteenpäin

Botniaringin rata herättää Vilenissä lämpimiä muistoja. Rata on miehelle tuttu ja mieluinen, ajoihan hän siellä aikanaan ensimmäiset testikilometrinsä.

– Tykkään radasta tosi paljon. Ajoin ensimmäisen testini Formula Fordilla juuri Botniaringin radalla ja minulla on hyviä muistoja sieltä. Botniaring on aina hieno paikka tulla ajamaan, vielä kun uusi pidennetty rata on sen verta nopea, painottaa Vilen.

Vilen aikoo ajaa Botniaringin lisäksi koko kauden, mikäli budjetti antaa myöden. Mies nähdään vähintään kauden kolmessa ensimmäisessä osakilpailussa lähtöviivalla. Vilen ei aseta varsinaisia tulostavoitteita, vaan lähtee ennemminkin pitämään radalle hauskaa ja nauttimaan ajamisesta.

– Lähden rennolla fiiliksellä ajamaan ja yritän tehdä oman parhaani jokaisessa kilpailussa. Koitetaan saada auto hyviin säätöihin. Toki mitä lähempänä kärkeä ajetaan, niin sen parempi. Toivottavasti se riittää kärkikahinoihin, Vilen miettii.

Tuore yrittäjä ei ole työkiireiltään ehtinyt testaamaan autoaan kuin kerran ennen kauden alkua, mutta lähtee luottavaisena kohti kisaviikonloppua. Mies on hyödyntänyt myös omaa sisäkartingrataansa ajamalla testikilometrejä alle hallinsa simulaattoreilla.

– Vapun jälkeen ajettiin testit Botniaringillä ja hyvältä tuntui ajaminen, innolla odotan tulevaa. Lisäksi on tullut hallin Legends-simulaattorilla kuivaharjoiteltua ja pidettyä tuntumaa yllä. Ensi torstaina testataan sitten lisää kisapaikalla.

Perhe täysillä mukana

Vilen asuu Kuopiossa kihlattunsa ja kahden lapsensa kanssa. Moottoriurheilupainotteinen työ ja harrastus vievät aimo annoksen ajasta, mikä vaatii koko perheeltä innostusta alaa kohtaan.

– Perhe elää väkisinkin tässä mukana. Puolisonikin työskentelee yrityksessä, ja lapset ovat luonnollisesti usein työpaikalla mukana. Tähän on jo perheessämme totuttu, ja onneksi he ovat täysillä mukana. Kun yritys perustettiin, jouduin laittamaan työt etusijalle. Nyt olen onneksi saanut järjestettyä niin, että pääsen ajamaan kisoihinkin, kiittelee Vilen.

Vilen ajaa jo toista kauttaan vaasalaisessa APR Competition -kilpatiimissä. Tiimi on miehelle iso osa kilpailuviikonloppua ja siivittää myös tuloksissa ylöspäin.

– Itselläni ei ole omasta takaa taustajoukkoja, esimerkiksi isää, joka auttaisi kilpailuissa. Tiimissä mukana olo on toiminut minulle aina hyvin. Datasta ja ajolinjoista sun muusta voi keskustella tiimin muiden kuljettajien kanssa, mistä on kaikille hyötyä. Meillä on hyviä kuljettajia tiimissä, mikä vie varmasti jokaista kuskia eteenpäin.

Legendsien SM-sarja alkaa Botniaringin radalta 25.-26. toukokuuta. Aika-ajot ajetaan lauantaina kello 12:55 kahdessa ryhmässä. Ensimmäinen kilpailulähtö on vuorossa samana päivänä kello 16:00. Kaksi muuta kilpailulähtöä ajetaan sunnuntaina kello 11:30 ja kello 15:00.

Jani Vilen ajaa ainakin kolme osakilpailua. Kuva: APR Competition.

Teksti: APR Competitionin tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Tulokset lähimmäksi arvanneelle jälleen luvassa mainetta ja kunniaa!

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu