Juuso Puhakka nappasi hopeaa tänään päättyneestä Lamborghini Super Trofeo Middle East -sarjasta. Kuva: Jani Kekoni

Kahden osakilpailuviikonlopun ja kuuden 50 minuutin mittaisen kilpailun pituinen Lamborghini Super Trofeo Middle East -mestaruussarja huipentui Abu Dhabin YAS Marinan Formula-1 radalla, jossa kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja hänen japanilainen tiimikaveri saavuttivat kaksi PRO-luokan pronssisijaa sekä yhden ulosajoon päättyneen keskeytyksen.

Siltikin viikkoa aikaisemmin Dubaissa ajettujen kolmen kakkossijan myötä hallitseva Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestari sekä Suomen Olympiakomitean tukiurheilija ja Autourheilun Flying Finn Akademian jäsen nappasi kautta aikain Suomen ensimmäisen Lähi-Idän sarjan mitalisijoituksen ollen sarjan yhteispisteissä PRO-luokan toiseksi nopein.

– Vaikka iloita pitäisi, niin kyllä tässä erittäin pettynyt ja alakuloinen olotila vallitsee, eikä se suinkaan johdu hävitystä mestaruudesta, vaan siitä että meiltä puuttui vauhtia haastamaan kaikki kuusi osakilpailua voittaneet, tanskalainen Frederik Schandorff ja venäläinen Timur Boguslavsky. Dubain kolme hopeasijaa ja Abu Dhabin kaksi pronssisijaa eivät paljoa lämmitä, kun kuitenkin voittamaan näihin kilpailuihin lähdin. Nyt meidän pitää tiukasti analysoida miksei autokuntamme ollut toivotussa vauhdissa ja tarvittaessa tehtävä muutoksia, jotta huhtikuussa Malesian Sepangin radalla käynnistyvässä sarjassa olisimme takaisin kilpailujen voittotaisteluissa, Puhakka kertoo.

Puhakan ja Kasain viikonloppu päättyi murheellisesti, kun kilpailun puolivälissä auton etujarrulevy hajosi kappaleiksi ja japanilaisesta kuljettajasta tuli matkustaja; Kiinalaisen FFF Racing Teamin auto ajatui hurjasti radalta ulos ja takapää edellä rysähti betonimuuriin. Ulosajossa Kasai vietiin sairaalaan tarkastettavaksi, eikä Puhakka päässyt ajamaan metriäkään.

– Ensitieto on, että tiimikaveri on olosuhteisiin nähden kunnossa. Auto sen sijaan ei ole ja se myös aiheuttaa lisää murheita, koska täältä kilpurit matkaavat merikontissa Malesiaan. Töitä on siis niin tiimillä kuin meillä kuljettajilla tiedossa, jotta huhtikuun alussa Kuala Lumpurissa olisimme huomattavasti paremmassa vauhdissa kuin täällä Lähi-Idässä. Ehkä tämä sarjan hopeasija alkaa jossain kohtaa maistumaan, mutta nyt suussa on aika karvas pettymyksen maku, Puhakka jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo Middle East sarjan kolmanneksi nopeinta vauhtia piti FFF Racing Teamin toinen autokunta, jossa italialainen Andrea Amici ja puolalainen Karol Basz jäivät vain muutaman mestaruuspisteen Puhakan ja Kasain hopeasijasta.

Teksti: Jani Kekoni

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Tulokset lähimmäksi arvanneelle jälleen luvassa mainetta ja kunniaa!

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu