Ilmari Korpivaaran sarjavoitto suli viimeisessä osakilpailussa. Kuva: Petr Fryba

Ilmari Korpivaara ajoi viikonloppuna Zandvoortissa GT4 Central European Cup -sarjan päätöskilpailussa sijalle neljä ja viisi. Korpivaaran sijoitus sarjassa oli lopulta kolmas, vaikka sarjan voittokin oli todella lähellä.

Kilpailuviikonloppu Alankomaissa alkoi Zandvoortin radalla poikkeuksellisesti jo torstaina vapailla harjoituksilla, mitkä jatkuivat myös perjantaina. Korpivaaran vauhti oli lupaavaa jo harjoituksissa.

– Pääsin hyvin rytmiin ja saimme testattua halutut asiat. Onnistuneiden vapaiden harjoituksien jälkeen on aina hyvä lähteä kilpailuun, Korpivaara toteaa.

Lauantai aamuna oli aika ajot. Korpivaara sijoittui aika-ajoissa kolmanneksi. Tämä oli ehkä jopa hieman odotuksia parempi suoritus, sillä oletuksena oli, että muilla automerkeillä olisi suurempi etu uudesta renkaasta kuin KTM X-BOW GT4 -autolla.

– Aika-ajo meni todella hyvin. Kolmas sija on erinomainen ottaen huomioon, että autoni näyttö oli täysin pimeänä epäonnistuneen ohjelmistopäivityksen takia. Näytöstä olisi kuulunut näkyä muun muassa vaihde, kierrosaika, sektoriajat ja arvioitu kierrosaika, Korpivaara kertoo aika-ajosta.

Aika-ajojen jälkeen lauantain päivä jatkui ensimmäisellä kilpailulähdöllä, johon Korpivaaran ajopari Benjamin Mazatis starttasi ruudusta kaksi. Mazatis tippui lähdössä muutaman sijan ja toi auton kuljettajan vaihdokseen sijalla viisi. Korpivaara jatkoi siitä ja oli maalissa neljäs.

– Oli kyllä tiukka kisa. Paljon sai tehdä töitä, kun edestä tuli hitaampaa autoa vastaan ja takana nopeampaa. Lopputulos oli kuitenkin se, että sarjan pistetilanne ei muuttunut olennaisesti, Korpivaara kertoo.

Ensimmäisen kilpailulähdön jälkeen sarjan johdossa oli edelleen Niederhauser niukan viiden pisteen erolla ja sen jälkeen jaetulla toisella sijalla Korpivaara, Mazatis ja Severs.

Toinen ja ratkaiseva kilpailulähtö ajettiin sunnuntaina. Korpivaara aloitti kilpailun ruudusta kolme. Lähdössä Korpivaara piti paikkansa, mutta jo mutkassa kolme hänet työnnettiin takakulmasta ulos. Tämän seurauksena Korpivaara tippui viimeiseksi.

– Olisi ollut hienoa pysyä radalla koko ensimmäinen kierros, sillä kolmannelta sijalta on hieman helpompi jatkaa kuin viimeiseltä sijalta, Korpivaara avaa.

Korpivaara aloitti kuitenkin tilanteen jälkeen kovan takaa-ajon ja nousi tasaisesti useita sijoja. Sensaatiomaisen nousun takana oli Korpivaaran sisukas ajo, sekä nyt myös hyvä tuuri liittyen varikkopysähdykseen, sillä turva-auton tulo radalle juuri varikkopysähdyksien alettua sekoitti pakkaa. Kuljettaja vaihdoksen jälkeen Korpivaaran ajopari pääsi jatkamaan kilpailua sijalta kaksi. Tällä sijoituksella ajopari olisi ollut kiinni sarjan mestaruudessa.

Turva-auton poistuttua Mazatis ehti ajaa vain muutaman kierroksen, kun hän päätyi turvakaiteeseen puolustaessaan sijoitustaan. Hän sai kuitenkin ajettua auton varikolle ja ajokuntoiseksi korjattu auto saatiin takaisin radalle. Mazatis onnistui tuomaan auton maaliin viimeisenä seitsemän kierrosta jääneenä. Mestaruushaaveet kaatuivat kuitenkin kolariin.

– Olipahan kilpailu; kärjestä viimeiseksi, viimeisestä toiseksi ja toiselta sijalta kaiteeseen. Ainekset sarjan voittoon oli kasassa jo niin moneen kertaan. Tottakai harmittaa, mutta tämä on Motorsportia, Korpivaara kertoo.

Aihetta tyytyväisyyteen sarjan kolmannesta sijasta kuitenkin antaa se, että ajopari Korpivaara/Mazatis oli kärkikolmikon ainoa autokunta jotka ajoivat koko sarjan yhdessä, ilman vierailevia vahvistuksia.

GT4 Central European Cup – PRO AM -sarjan lopputulokset:

1 Rob Severs 162
2 Marylin Niederhauser 157
3 Benjamin Mazatis 149
3 Ilmari Korpivarra 149
4 David Klar 122
5 Nicolas Scholl 102
6 Mads Siljehaug 70
7 Antoni Chodzen 70
8 Patric Niederhauser 62
9 Jan Kasperlik 60
10 Lennart Marioneck 55
11 Piotr Chodzen 52
12 Gosia Rdest 43
12 Oscar Tunjo 43
13 Laura Kraihamer 33
14 Luca Wollgarten 33
14 Moritz Oestreich 33
15 Jorg Viebahn 25
16 Nikolaj Rogivue 24
17 Helmut Rodig 23
17 John-Louis Jasper 23
8 Maciej Dreszer 22
19 Franjo Kovac 16
19 Tomas Pekar 16
20 Micah Stanley 10
20 Alain Valente 10

Teksti: Ilmari Korpivaaran tiedotus

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Tulokset lähimmäksi arvanneelle jälleen luvassa mainetta ja kunniaa!

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu