Aarni Salmisella oli ongelmia koko viikonlopun ajan. Kuvat: Renault Sport / Marko Unger

Clio Cup Central Europe -sarjaa ajava koskelainen Aarni Salminen osallistui viikonloppuna Nürburgringin radalla Nürburgissa, Saksassa ajettuun osakilpailuun. Perjantaina alkanut ja koko viikonlopun kestänyt tapahtuma huipentui sunnuntaina ajettuihin kahteen kilpailulähtöön.

– Itse asiassa rataan tutustuminen alkoi jo torstai-illalla, jolloin sitä pääsi kiertämään pyöräillen. Ja tietokoneella voi jo etukäteen harjoitella rataa, Salminen kertoo.

Perjantaina ajettiin myös ensimmäinen vapaa harjoitus. Lauantaina oli sitten vuorossa toinen harjoitus ja aika-ajo.

– Auto oli aika-ajossa ihan kohtuullisesti ajettavissa, mutta kaikenlainen sohlaaminen kuljettajan ja huoltopuolen kesken aiheuttivat sen, että aika-ajon tulos oli lopulta melko kehno. Tulos oli vasta 18:s 33 kuljettajasta.

Sunnuntaina oli vuorossa kaksi kilpailulähtöä. Molemmissa Salmisen lähtöruutuna oli 17.

– Ensimmäinen kilpailu meni hyvin mitäänsanomattomasti. Muutamien ohitusten ja turva-auton jälkeen tultiin maaliin sijalla 13. Autoa koko viikonlopun vaivannut vaihteenvaihto-ongelma verotti kierrosaikaa merkittävästi, Salminen mainitsee.

“Kisaviikonloppu oli kokonaisuudessaan todella haastava”, kertoi Salminen. Kuvat: Renault Sport / Marko Unger

Toisen kilpailulähdön startti oli Salmisella huono. Hän menettikin ensimmäisellä kierroksella muutamia sijoja. Kovan taistelun jälkeen hän tuli kuitenkin maaliin jälleen sijalla 13.

– Kisaviikonloppu oli kokonaisuudessaan todella haastava. Auton kanssa oli ongelmia lähes koko ajan, ja suurimman osan niistä aiheutti juuri ennen kilpailua Ranskasta huollosta saapunut sähkömagneettinen vaihteenvaihtaja. Vaihteet eivät vaihtuneet kunnolla ja kierrosaika oli huono.

Salminen sai viimeiseen lähtöön Renault Sportin insinööriltä testattavaksi toisen vaihtajan, joka hieman paransi tilannetta ja auttoi paikantamaan ongelmaa.

– Oman lisänsä teknisiin ongelmiin toi myös turboahdin, joka ei toiminut toivotusti. Mutta kokonaisuudessaan tekniset haasteet kohdistuivat pääosin tuohon vaihteenvaihtajaan, Salminen kiteytti.

Teksti: Juha Lahti / Salminen Racing tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Tulokset lähimmäksi arvanneelle jälleen luvassa mainetta ja kunniaa!

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu