Rory Penttisen tiimi sijoittui neljänneksi Silverstonen osakilpailussa. Kuva: Rory Penttisen Tiedotus

Blancpain GT -sarjan toinen osakilpailu ajettiin aurinkoisella Silverstonen radalla. Rata on tunnettu teknisesti haastavana ja vaatii paljon harjoittelua, jotta siellä onnistuu tekemään nopeita kierroksia.

Rory Penttinen näytti jälleen osaamistaan jo vapaiden harjoitusten aikana ja oli toiseksi nopein kuljettaja AM-luokassa, esi-karsinnassa Penttinen alitti radan jyvät akanoista erottavan 2 minuutin rajan.

Tällä kaudella uudistettiin aika-ajoa siten, että tiimin lähtöruudun ratkaisee kaikkien kolmen kuskin laskennallinen keskiarvo. Penttisen loistava kierrosaika oli 1:58.807, joka oli amatööriluokan nopein. Koko tiimin kierrosaika oli 2:00.212, mikä oikeutti AM-luokan neljänteen sijaan ja lähtöruutuun 46.

Penttinen sai kunnian ajaa tiimin ensimmäisen stintin. Kisaan starttasi yli 50 autoa, joten kurveissa oli ahdasta, mutta suomalainen onnistui parantelemaan tiimin sijoitusta koko tunnin mittaisen stintin ajan ja kilpakumppani kerrallaan jäi taakse. Penttisen stintin lopuksi tiimi oli luokkansa piikkipaikalla ja mies taisteli hienosti TopGear-julkkiksen Chris Harriksen kanssa. Harris ajoi lopulta AM-luokan voittajana maaliin McLaren autollaan. Penttisen tiimi oli turvallisesti toisella sijalla, kun kuljettajan virheen vuoksi tiimi menetti kokonaisen minuutin varikkosählingissä. Epäonni tiputti tiimin neljännelle sijalle, mikä myös jäi tiimin sijoitukseksi.

Teksti: Tony Svartsjö / Rory Penttisen Tiedotus

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Tulokset lähimmäksi arvanneelle jälleen luvassa mainetta ja kunniaa!

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu