Formula Academy Finland tulee toimimaan yhtenä ponnahduslautana F-ykkösiin. Kuva: Formula Academy Finland

Ensimmäiselle Formula Academy Finland -kaudelle on vahvistunut mukaan lähtijäksi 15-vuotias Mikkelin kasvatti Milja Kukkonen.

Miljan moottoriurheiluinnostus alkoi jo 4-vuotiaana moottorikelkan selässä. 11-vuotiaana mukaan tuli karting.

Hän kiersi neljä vuotta SJM- ja Cup-osakilpailuja ympäri Suomen, kunnes tuli aika kokeilla siipiautoja. Milja on harjoitellut muun muassa Formula Ford:lla, ennen siirtymistään Formula 4 -auton rattiin.

Monipuolisuudesta ja ajoinnostuksesta kertoo hyvin se, että Miljan moottoriurheilurepertuaariin on matkan varrella kuulunut rata-ajon lisäksi niin Minillä ajoa jääradalla Ketomaan Jarin ohjauksessa kuin muutaman talven verran moottorikelkkailuakin.

Urheilullinen Milja käy paraikaa viimeistä vuotta peruskoulua ennen syksyllä alkavia lukio-opintoja. Kesän formulakautta Milja odottaa mielenkiinnolla:

– Formula on ollut minulla haave jo pitkään. F4 on tosi hieno auto. Tavoitteena kaudella on tutustua uuteen autoon, kehittyä sen ajamisessa. Haluan päästä mukaan muiden vauhtiin ja odotan innolla, että pääsen ajamaan, Milja hehkuttaa.

Kausi käynnistyy kesäkuussa Ahvenistolta, jolloin Milja asettuu ensimmäistä kertaa lähtöruudukkoon uuden auton ohjaksissa.

Teksti: Formula Academy Finland

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu