Sami-Matti Trogen. Kuva: Manuel Bueno Verducon

Lohjalaisen Sami-Matti Trogenin vilkas autourheilukausi kääntyy loppusuoralle, seuraava osakilpailu on kauden kolmanneksi viimeinen. Kauteen on kuulunut kaksi osakilpailua Suomessa rallicrossin RX Academy -luokassa sekä F4 NEZ -sarja, jonka finaali ajetaan 20.

-22. lokakuuta Hollannin Assenissa. Tulevana viikonloppuna Navarrassa ajettava Espanjan F4-sarjan kilpailu on toinen samalla radalla ajettava kilpailu, joten Trogenilla on jo radasta kokemusta.

– Rata on oikeastaan aika tavanomainen, melko hidas eli ei mene aivan suosikkilistan kärkeen. Mutta on siellä hyvääkin, muutama nopea kaarre on makeita ajettavia, Trogen toteaa.

Edellinen kilpailu ajettiin Jerezissä, siellä suomalaisnuorukainen taisteli sekä tekniikkaa että flunssaa vastaan. Ensimmäisessä kilpailussa tuloksena oli rajun hikoilun jälkeen yhdeksäs sija, seuraavassa auton hyytyminen kesken matkan sähkövikaan, kunnes viimeisessä kilpailulähdössä tuli pientä palkintoa ja Trogen nousi viidenneksi. Tuliaisina oli oppia, kova flunssa ja kurkkukipu.

– Toisessa kisassa meno tyssäsi polttoainepumpun sähköjohdon katkeamiseen, kolmas kisa meni hyvin vaikka aika heikossa hapessa olinkin. Alkuviikko meni kuumeillessa, mutta sen jälkeen pääsin taas normaaliin rytmiin. Aloittelin kevyttä treeniä, pääasiassa liikkuvuuteen liittyvää. Raskaammat harjoittelut oli paras jättää väliin, tuntui, että täytyy ensin palautua kunnolla. Hetkeksi pääsin rattiinkin, kävin sisäkartingia ajamassa, joten sai vähän tuntumaa. On ollut niin kurjan sateiset kelit, että ulkoradoille lähteminen on jäänyt, ei huvittaisi tulla uudestaan kipeäksi.

Tulevan viikonlopun tavoite on ajaa jokainen startti maaliin, saada vähän kadoksissa ollut oikea-aikainen jarruttaminen osumaan taas kohdilleen, ja tietysti nousta palkintokorokkeelle.

– Jarrutukseen pitää saada lisää tehokkuutta, sillä lyhennän jarrutusmatkaa ja saan paremman vauhdin mutkasta lähtiessä. Uskon, että saadaan hyvät kisat aikaan, sillä kuuleman mukaan Navarraan on tulossa melkoinen määrä kuskeja. Mulla on toki rangaistus alla, se tuli edellisessä kisassa kun varoitustili täyttyi, eli sain kolmannen varoituksen. Joudun starttaamaan ekaan kisaan kymmenen ruutua aika-ajon tulosta huonommalta sijalta. Vaikka rangaistus vähän harmittaakin, en anna sen vaikuttaa ajamiseen. Ja onhan siinä kaksi muutakin kisaa, joten niihin ja aika-ajoon täytyy kaivaa kunnon isku, Trogen päättää.

Suurimman osan matkoista Trogen on tehnyt isänsä Mika-Matti Trogenin kanssa, myös Navarraan lähdetään yhdessä.

– Sampan kanssa on mukava matkustaa, hän hoitaa meille lennot ja varaa majoituksen, itse saan vain hypätä kyytiin. Isän rooli kilpailuissa on aika haastava, en ole valmentaja vaan sen asian hoitavat tallin ammattilaiset. Vaikeinta on pitää tunteita sisällään, menee hyvin tai huonosti. Pyrin olemaan neutraali, eikä se ole aina helppoa, sillä elän niin tunteella mukana. Olen mielestäni kahden vuoden aikana tässä kehittynyt, mutta meidän yhteisen matkan aikana on itselläkin jatkuva kasvun paikka, Mika-Matti Trogen kertoo.

Viikonloppuna ajetaan kolme kilpailua.

Lauantai 14.10.

Klo 14.35 1. aika-ajo
Klo 17.05 1. kilpailu (25 min + 1 kierros)

Sunnuntai 15.10.

Klo 10.00 2. aika-ajo
Klo 13.40 2. kilpailu (18 min + 1 kierros)
Klo 16.00 3. kilpailu (25 min + 1 kierros)

Voit seurata aika-ajoa sekä kilpailua livetuloksien ja jopa liikkuvan kuvan kera mikäli järjestäjä tämän mahdollisuuden suo, linkit laitetaan Trogenin Facebooksivulle heti kun tietoa niistä saadaan. Tämä tapahtuu yleensä hyvin lähellä kilpailun starttia.

Sami-Matin Facebook Kotisivut Seuraa Sami-Mattia myös Instagramissa ja Twitterissä Teksti: Toni Lönroos / Sami-Matti Trogenin Tiedotus

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu