Mikko Eskelinen oli tyytyväinen hopeaan. Kuva: Mikko Eskelisen tiedotus

Kuluvalla kilpailukaudella seitsemän palkintokorokesijoitusta yhdeksästä mahdollisesta napannut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen kanadalainen tiimikaveri Maxx Ebenal ajoivat tänään lauantaina Shanghain formularadalla yhden parhaimmista kilpailuistaan ja johtivat Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan yhdeksännen osakilpailun PRO-AM luokkaa 47 minuutin ajan.

Kuitenkin vain kolme minuuttia ennen maalilipun heilahdusta saksalaisen Leipert Motorsport tiimin kilpailukalustolla ajava kaksikko joutui antautumaan pahimmalle kanssakilpailijalleen ja radan nopeimmalle kuljettajan, hollantilaisen Rik Breukersin autokunnalle, ja näin saavutuksena oli kilpailukauden seitsemäs palkintokorokesijoitus ja järjestyksessään neljäs hopeasija. Yleiskilpailussa he olivat seitsemänneksi nopein autokunta.

Ebenal sai erinomaisen startin ja hurjan taistelun jälkeen pystyi nousemaan yleiskilpailun viidennelle sijalle, jota Eskelinen omalla ajovuorollaan kynsin ja hampain puolusti aina kilpailun viimeisille minuuteille saakka. Erinomaisesta taistelusta huolimatta ammattilaiskuljettajan statuksella kilpaillut hollantilainen Rik Breukers sekä PRO-luokan australialainen Richard Goddard painoivat väkisin ohitse, jolloin suomalaiskuljettajan oli tyydyttävä toiseksi korkeimpiin sarjapisteisiin. Silti palkintokorokkella shampanjaa suihkutti tyytyväinen mies.

– Kostea sadesää antoi meille tänään etua kun sadekelin spesialistina tunnettu Maxx Ebenal pystyi hyvin vastaamaan muiden ammattilaiskuljettajien vauhtiin ja hän sai kurottua meille hyvän etumatkan, jota minä sitten kaikin keinoin yritin puolustaa. Kuitenkin nopeimpia kierrosaikoja alati ajanut Breukers pääsi lopulta ohitse ja meidän oli tyydyttävä hopeasijaan, joka kuitenkin kieltämättä maistuu kun voitolta – johdimmehan PRO-AM luokkaa 47 minuutin ajan, Eskelinen kertoo.

– Sarjatilanteessa saimme kasvatettua etumatkaa kolmantena olevaan saksalaisen Carrie Schreinerin autokuntaan kolmella pisteellä, joten Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kakkossija on nyt hallussamme 19 pisteen marginaalilla kun kolme osakilpailua on vielä ajamatta. Huomiselle on luvattu monsuunisadetta, joten mitä tahansa voi intensiivisessä kilpailussa tapahtua, Eskelinen jatkaa.

Yleiskilpailun voittoon ajoi seitsemännen kerran japanilaisen Kei Cozzolinon autokunta. Sarjan vierailevan tähden, ja toisen suomalaisen Patrik Kujalan autokunta oli huikean taistelun jälkeen toiseksi nopein ennen puolalaisen Artur Janoszin autokuntaa. Kujalan tiimikaveri, tanskalainen Dennis Lind rymisteli yleiskilpailun hopeasijalle ajamalla viimeisellä kierroksella rallicrossmaisesti Janoszin kylkeen ja siten venyi maalilipulle vain 0,2 sekuntia nopeampana.

Huomenna sunnuntaina kilpailukauden kymmenes osakilpailu käynnistyy Suomen aikaa klo 6.40 ja sitä voi seurata ns. live-stream lähetyksenä internetissä osoitteessa: http://squadracorse.lamborghini.com.

“Maistuu kun voitolta.” Kuva: Mikko Eskelisen tiedotus

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia, Shanghai lauantai 23.9.2017,
PRO-AM luokka, top-3:
1. Rik Breukers (HOL) & Nigel Farmer (HKG), 21 kierrosta
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), +13,264sek
3. Carrie Schreiner (GER) & Armaan Ibrahim (IND), +23,743sek

Lamborghini Super Trofeo Asia 2017 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne, 9/12
osakilpailua, PRO-AM-luokka, Top-4:
1. Rik Breukers (NED) & Nigel Farmer (HKG), 112 pistettä
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), 89 pistettä
3. Richard Goddard (AUS) & Carrie Schreiner (DEU), 70 pistettä
4. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyaki Ochiai, (JPN), 57 pistettä

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Asian mestaruussarjan
osakilpailuviikonloput 2017:
– 07.-09.04.2017 – Sepang, Malesia
– 19.-21.05.2017 – Burinam, Thaimaa
– 23.-25.06.2017 – Suzuka, Japani
– 18.-20.08.2017 – Fuji, Japani
– 22.-24.09.2017 – Shanghai, Kiina
– 16.-19.11.2017 – Imola, Italia

Teksti: Mikko Eskelisen tiedotus

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu