Mikko Eskelinen on pakkovoiton edessä tulevana viikonloppuna. Kuva: Mikko Eskelisen Tiedotus

10-vuotista moottoriurheilu-uraansa kansainvälisessä Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjassa juhliva, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen kilpailee kanadalaisen tallitoveri Maxx Ebenalin kanssa nyt viikonloppuna Kiinan Shanghain Formula 1 -radalla, jossa edessä on 620-hevosvoimaisella Lamborghini Huracan autolla ajettavat kauden yhdeksäs ja kymmenes 50 minuutin mittaiset osakilpailut.

Kuluvalla kilpailukaudella kuusi PRO-AM-luokan palkintokoroketta kahdeksasta mahdollisesta napannut Eskelinen suuntaa toiveikkain mielin Shanghain teknisesti erittäin haastavalle radalle, jossa panoksena ei ole, sen enempää eikä vähempää, kuin mestaruustitteli. PRO-AM-luokan sarjajohtaja, hollantilainen Rik Breukers ja hongkongilainen Nigel Farmer ovat 21 pisteen karkumatkalla ennen hopeasijalla olevaa Eskelistä ja Ebenalia. Vastaavasti pronssisijalla oleva australialainen Richard Goddard ja hänen saksalainen tiimikaveri Carrie Schreiner ovat Eskelisen autokunnasta 16 pistettä perässä. Koska yhdestä kilpailusta voittaja saa 15 mestaruuspistettä, on Breukersin autokunnalla mahdollisuus sinetöidä mestaruus. Eskelinen ja Ebenal ovat siis lähes pakkovoittojen edessä.

– Shanghain Formula 1 -rata on aikaisempien Japanin Suzukan kilparadan kanssa teknisesti erittäin haastava. On isoa ja kovaa ajettavaa suoraosuutta ja alati suuntaan ja toiseen kääntyvää pitkää mutkayhdistelmää, joissa kuljettajaan kohdistuvat G-voimat laittavat kehon jokaisen lihaksen töihin. Lisäksi kun kilpailupäiville on luvattu vesisateita, niin tiedän jo nyt viikonlopusta tulevan erittäin vaativan. Eikä sitä helpota yhtään se tieto, että olemme pakkovoittojen edessä pitääksemme mestaruustaistelun elossa marraskuun puolivälissä Italian Imolassa ajettaviin finaaleihin, Eskelinen kertoo.

– Valmistautuminen minulle entuudestaan täysin tuntemattomaan rataan on mennyt simulaattorissa istumisessa ja rentoutumisessa andalucialaisilla golf-kentillä. Silti toiveikkaina kauden viidenteen osakilpailuviikonloppuun startataan, koska nyt ajetaan täällä Kiinassa asuvan kanadalaisen Maxx Ebenalin kotiradalla, jolla hän on urallaan
kilpaillut paljon ja tuntee tämän kilparadan kuin omat taskunsa. Näin ollen PRO-AM-luokan palkintokoroke on minimitavoitteemme ja tiedän, että meillä on mahdollisuudet ajaa myös voitosta, Eskelinen jatkaa.

Mikko Eskelinen. Kuva: Mikko Eskelisen Tiedotus

Shanghain osakilpailuviikonloppu pyörähtää käyntiin tänään torstaina ajettavilla epävirallisilla harjoituksilla. Perjantaina edessä on viralliset harjoitukset ja lauantaina aika-ajojen lisäksi ensimmäinen kilpailu, joka käynnistyy Suomen aikaa klo 10. Sunnuntain toinen osakilpailu ajetaan Suomen aikaa klo 11:40. Kumpikin kilpailu näkyy internetin välityksellä live-stream-lähetyksenä ja sen osoite julkaistaan Mikko Eskelisen Facebook sivuilla perjantaina: Facebook.com/gtmikko.

Japanin Fujin kilpailuviikonlopun TV-lähetys C More Max -kanavalla

Elokuussa Japanin Fujin Formula 1 -radalla ajetusta osakilpailuviikonlopusta nähdään koostelähetys tänään torstaina klo 20:35 C More Max kanavalla. TV-lähetystä voi perjantaista alkaen katsoa myös Eskelisen kotisivuilta osoitteessa: www.mikkoeskelinen.com.

Lamborghini Super Trofeo Asia 2017 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne, 8/12 osakilpailua, PRO-AM-luokka, Top-4:
1. Rik Breukers (NED) & Nigel Farmer (HKG), 97 pistettä
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), 76 pistettä
3. Richard Goddard (AUS) & Carrie Schreiner (DEU), 60 pistettä
4. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyaki Ochiai, (JPN), 57 pistettä

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Asian mestaruussarjan osakilpailuviikonloput 2017:
– 07.-09.04.2017 – Sepang, Malesia
– 19.-21.05.2017 – Burinam, Thaimaa
– 23.-25.06.2017 – Suzuka, Japani
– 18.-20.08.2017 – Fuji, Japani
– 22.-24.09.2017 – Shanghai, Kiina
– 16.-19.11.2017 – Imola, Italia

Teksti: Jani Kekoni / Mikko Eskelisen tiedotus

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu