FTCC-sarjan finaali ajetaan tulevana viikonloppuna Alastaron moottoriradalla. Kuva: Pertti Kangasniemi

Neitsytkauttaan nauttiva FTCC-sarja saa päätöksensä tulevana viikonloppuna Alastaron moottoriradalla Virttaalla. Akaan Moottorimiesten Toni Lähteenmäellä on mahdollisuus varmistaa uransa ensimmäinen V8 Thunder -luokan sekä FTCC-sarjan mestaruus.

FTCC-sarjan päätösosakilpailu ajetaan Alastaron radalla lauantaina ja sunnuntaina yhdessä Rata-SM-sarjan kanssa.

V8 Thunder -luokan omaa sarjaa johtaa Toni Lähteenmäki, ja mies roikkuu vahvasti mukana V8 Thunder -luokan FTCC-sarjamestaruudessa toisella pistesijalla ennen Jari Nurmista.

– Hyvillä mielillä kohti päätösosakilpailua, johdan tällä hetkellä V8 Thunderin omaa sarjaa, ja FTCC sarjassa olen toisena. Niinpä viikonlopun tavoitteena onkin klaarata vain se uran ensimmäinen mestaruus tässä luokassa, toteaa Camarolla numero 92 ajava Lähteenmäki.

Miehen kulunut kausi on sujunut positiivisissa merkeissä. Lähteenmäki on ehtinyt kiertämään neljää eri sarjaa, ja tilille on napsahtanut muun muassa jääradan SM-pronssia, V8 Thunder -luokan Pohjois-Euroopan mestaruussarjan pronssia sekä hyvällä todennäköisyydellä V8 Thunderien oman sarjan mestaruus tulevan viikonlopun tuloksena.

Lähteenmäki on ollut tyytyväinen FTCC-sarjan avauskauteen, ja odottaa Alastaron viikonloppua jo innolla.

– Ihan tyytyväinen olen tänä vuonna järjestettyihin kolmeen aikaisempaan FTCC-kisaviikonloppuun. Mielestäni järjestelyt ovat toimineet kohtalaisen hyvin kaikissa kisoissa. Aina tietenkin on parannettavaa, mutta positiivisen puolelle kallistuu kyllä. Alastaron rata on minulle vähän kuin kotirata, siellä on tullut ajettua todella paljon kaiken näköisillä laitteilla vuosien aikana. Hyvä rata, hyvät turva-alueet ja yllättävän tekninen, kiittelee Lähteenmäki.

FTCC-sarjan BMW Xtreme -luokassa FTCC-mestaruus on karannut jo virolaisen Andre Kiilin nimiin, mutta Pohjois-Euroopan mestaruus on luokan osalta vielä katkolla ennen Alastaron viikonloppua.

Porsche GT3 -luokassa Jussi Kuusiniemi on kirinyt jo 31 pisteen johtoon ennen Jim Rautiaista, joten varmalla ja hyvällä ajolla nuorella miehellä on mahdollisuus sinetöidä FTCC-mestaruus tältä vuodelta ensimmäisellä Porsche-kaudellaan.

FTCC ja Rata-SM-sarjojen yhteinen päätösosakilpailu ajetaan Alastarolla 23.-24. syyskuuta. Aika-ajot lauantaina alkaen klo 9.00, kilpailulähdöt lauantaina alkaen klo 13.15 ja sunnuntaina alkaen klo 10.35.

Teksti: Rata-SM Tiedotus

Alastarolla saatetaan kruunata viikonloppuna historian ensimmäinen thaimaalainen suomenmestari

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu