Jesse Anttila. Kuva: Jesse Anttila tiedotus

Englannin GT-mestaruussarja jatkui kuluneena viikonloppuna Brands Hatchin radalla. Nopeasti vaihdelleessa säässä ajettu viikonloppu tarjosi In2Racing-tallin kuljettajalle Jesse Anttilalle aihetta sekä hymyyn että harmiin.

Lauantaina ajetut vapaat harjoitukset päästiin viemään läpi aurinkoisessa ja lämpimässä säässä.

In2Racingin kilpakaksikko Marcus Hoggart ja Jesse Anttila kiidättivät McLaren 570S -kilpuriaan hyvää vauhtia molemmissa harjoitussessioissa ollen luokkansa 5. ja 3.

Ennen aika-ajoa Englannin taivas repesi ja vettä tuli kaatamalla. Aika-ajon 1. vaihe Hoggartin ajovuorolla ajettiin selkeässä sadepyörän kelissä. Mies ajoikin hienon vedon ja oli luokan neljänneksi nopein kuljettaja. Ennen Anttilan ajovuoroa taivas selkeni ja rata alkoi nopeasti kuivua. Tiimi ei kuitenkaan suomalaisen pyynnöstä huolimatta uskaltanut ottaa riskiä ja lähettää kempeleläispilottia radalle kuivan kelin slikseillä vaan pelasi varman päälle laittaen Anttilan radalle sadepyörällä.

”Pyysin vielä radiolla kesken aika-ajon tiimiä ottamaan minut sisään ja vaihtamaan renkaat. Luokassamme 7 autokuntaa otti riskin ja se kannatti. Viimeinen aika-ajokierros mentiin jo täysin sliksikelissä ja ne 7 tiimiä oli selkeästi nopeampia”, harmittelee Anttila.

Aika-ajossa kummankin kuljettajan aika-ajosuoritus lasketaan yhteen ja lähtöjärjestys kisaan määräytyy yhteenlasketun ajan mukaan.

”Meidän yhteenlaskettu tulos edellytti sitten vasta ruutua 27. Kun autoja kisassa oli 34 kappaletta. Harmitti ihan kympillä”, tuskaili Anttila aika-ajon jälkeen.

Sunnuntain kilpailu tarjosi tapahtumia tuutin täydeltä

Sunnuntain kisapäivä valkeni jälleen aurinkoisena. Taktiikaksi kisaan pari teki selvän suunnitelman; Hoggart aloittaa, röyhkeä lähtö ja poimitaan niin monta ohi kuin vain mahdollista. Parin taktiikka toimikin loistavasti. Anttilan ajopari teki loistavan ajosuorituksen ja nosti parin sijoitusta viisi pykälää ensimmäisillä kierroksilla. Vaihtoikkunan avautuessa ja Hoggartin kaartaessa kuljettajavaihtoon, oli parin sijoitus kohentunut jo sijalle 17.

Anttila aloitti oman ajovuoronsa raivokkaasti. Kempeleläinen kiidätti kilpuria mitä irti lähti ja kohensi sijoitusta kierros kierrokselta. Kaksi kierrosta ennen ruutulippua Anttila oli jo neljäntenä vain 0,5 sekunnin päässä kolmossijasta kunnes ohjaustehostimen liitin petti, valutti öljyt radalle ja seurauksena keskeytys vain kierros ennen ruutulippua.

”Siis kympin vika puolen miljoonan kilpuriin. Ottaa päähän niin paljon! Tehtiin Marcuksen kanssa helekutin hyvä duuni ja noustiin todella hyvin takarivistä podiumtaisteluun. Mutta tätä on motorsport! Voin vaan kuvitella Latvalan fiilikset Nesterallissa kun peli hyytyy kesken parhaan taistelun ja kympin vikaan. Voi S..na!” tuskaili Anttila varikolla.

”Vaan ei auta. Tätä tämä joskus on. Harmittaa ihan vietävästi päättää hyvä taistelu varikkosuoralle. Marcus veti kyllä upeesti oman ajo-osuuden! Nyt vaan täytyy niellä pettymys ja suunnata ajatukset kohti Doningtonin osakilpailua syyskuun lopussa.”

Anttilan ohjelma jatkuu jo tulevana viikonloppuna ajovalmentajan hommissa Englannissa, jossa ajetaan Englannin F4-mestaruussarjan osakilpailu.

Teksti: Jesse Anttila tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu

Tämä sivusto käyttää evästeitä, käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Ymmärrän