Markku Yliaho. Kuva: Kristiina Vaalasmaa

Vauhtiajojen rataohjelmasta saatiin nauttia pääosin aurinkoisessa säässä. Loppupäivän kaatosade aiheutti dramatiikkaa Legends-luokan osalta, mutta lopulta viimeisen lähdön jälkeen saatiin kruunata jälleen uusi nimi Legends-voittajien listaan.

Uusikaarlepyyn NNSB:n miehet olivat tänään tulessa Legends-luokan lähdöissä.

Ensimmäisen kilpailulähdön voittoon ajoi Mathias Hertén. Ensimmäinen kilpailulähtö keskeytettiin kolarin vuoksi, eikä sitä enää jatkettu kierrosmäärän ollessa jo riittävä.

Myös päivän toinen kilpailulähtö keskeytettiin, kun vaasalaisen Johan Ahokkaan auto syttyi palamaan kaatosateesta johtuneen ulosajon yhteydessä. Tilanteesta selvittiin kuitenkin säikähdyksellä, ja lopulta uusintalähdössä Markku Yliaho otti Legends-uransa ensimmäisen voiton luokan toisessa kilpailulähdössä.

– Onhan se mahtavaa! Neljä vuotta sitä on nyt koitettu ja nyt se onnistui. Vesisade auttoi tänään asiaa; olen odottanut, että täällä tulisi vettä ja nyt sitä tuli. Ei voi muuta kuin olla tyytyväinen, hymyili tuore ensivoittaja.

Jyrki Peltola oli Vauhtiajoilla Gran Turismo -luokan ylivoimainen ykkönen, ja kuvasi rullailleensa ensimmäisen lähdön maaliin kunnon vastuksen puuttuessa.

Toisessa lähdössä Peltola kärsi alkukierroksilla teknisestä ongelmasta, ja otti tuntumaan betonikaiteeseenkin kilpailun tiimellyksessä. Mies selvisi kuitenkin myös toisesta lähdöstä voittajana maaliin.

Touring Cars -luokan osallistujamäärä oli positiivinen, joskin Honkajoen moottorikerhon Petri Haavisto oli kilpailijoilleen Vauhtiajojen radalla ylivoimainen voittaen lauantain molemmat lähdöt. Honkamäen moottorikerhon mies oli lähtenyt varta vasten ajamaan Vauhtiajoille sen mahtavan radan vuoksi.

Tänä vuonna Vauhtiajoilla nähtiin myös runsaasti näytöstyylistä ohjelmaa, kuten Nascar-näytösajot, Motocross stunt show, drifting-näytösajo ja lentonäytös.

Vauhtiajojen rataohjelma jatkuu huomenna sunnuntaina klo 10.00-14.30, kun täysin uudenlainen Time Attack -kilpailu valjastetaan radalle. Time Attack -lähtöjen jälkeen klo 14.30 luvassa myös Monster Show ja Crazy Drivers.

Teksti: Kristiina Vaalasmaa

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu

Tämä sivusto käyttää evästeitä, käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Ymmärrän