Kuva: APR Competition Oy

Seinäjoen Vauhtiajoilla nähtiin yllättäviä käänteitä niin radalla kuin sääolosuhteissakin. APR Competitionin Mathias Hertén ajoi voittajaksi Legendsien ensimmäisessä A-finaalissa ja päivän toisessa finaalissa miehen vauhti riitti kolmannelle sijalle renkaiden ylikuumenemisen vuoksi.

Päivän ensimmäinen kilpailulähtö keskeytettiin punaisilla lipuilla ulosajon vuoksi, eikä uusintalähtöä järjestetty tarvittavan kierrosmäärän ollessa jo täysi.

Toinenkin Legens-lähtö oli dramatiikkaa täynnä ja keskeytettiin niin ikään punaisilla lipuilla. Keskeytyksen syynä oli APR Competitionin Johan Ahokkaan ulosajo voimakkaan sadekuuron yllättäessä sekä Ahokkaan että perässä tulleen Pekka Seppäsen. Ulosajon seurauksena Ahokkaan auto syttyi palamaan, mutta henkilövahingoilta onneksi vältyttiin.

– Yhtäkkiä shikaanin jälkeen alkoi sataa kuin saavista ja minä sekä Pekka ajauduimme ulos. Nurmikolla oli valtava monttu johon auto iskeytyi ja löi öljypohjan rikki, minkä vuoksi moottori syttyi tuleen, kertaili Ahokas hurjaa tilannetta.

Mathias Hertén oli päivän päätteeksi APR Competitionin ykkösmies voitolla ja kolmannella sijalla. Mies oli hyvien sijoitusten myötä tyytyväinen lauantain pistesaaliiseen, joskin miehen tavoitteet alkavat siintää jo syyskuussa ajettavissa MM-finaaleissa.

– Tosi hyvällä fiiliksellä, viimeinen erä jäi hieman harmittamaan, kun vauhti ei oikein riittänyt loppuun saakka, mutta tosi hyvällä mielin koko viikonlopusta. Pääasia jatkossa ovat maailmanpisteet ja niihin keskitytään, linjasi Hertén.

APR Competitionin tiimin kuljettajien otteita voi seuraavan kerran todistaa Härmän Power Truck Show’n Legends-näytösajossa tulevana viikonloppuna.

Teksti: Kristiina Vaalasmaa ja Anna Nikkanen

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu

Tämä sivusto käyttää evästeitä, käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Ymmärrän