Juuso-Matti Pajuranta Kuva: Henry Ahola

Trofeo Nazionale Abarth -luokan kauden kolmas kilpailuviikonloppu ajettiin tänä viikonloppuna Itävallan Redbullringillä. Samaan aikaan ajettiin myös ADAC TCR -luokan kauden toinen kilpailuviikonloppu. Sastamalalainen Juuso-Matti Pajuranta urakoi molemmissa luokissa viikonlopun aikana.

Perjantaina vuorossa oli TCR-luokan kahdet vapaat harjoitukset sekä aika-ajo. Pajuranta oli vapaissa harjoituksissa 25. ja 17. Aika-ajossa sastamalalainen sai kuitenkin parannettua vauhtiaan ja ajoi tiukasti kymmenen kärjen sijoituksissa, mutta muutama kierros hylättiin track limittien johdosta. Lopulta hän oli aika-ajossa sijalla 15.

Lauantaina aamulla ajettiin Trofeo Nazionale Abarth -luokan vapaa harjoitus, missä Pajuranta oli toinen. Iltapäivällä vuorossa oli taas TCR-luokan ensimmäinen kilpailulähtö. Nuorukainen epäonnistui lähdössä ja tippui sijalle 27., mutta teki kovaa nousua kilpailun ajan ollen lopulta maalissa sijalla 17.

Illalla kaasuteltiin vielä Trofeo Nazionale Abarth -luokan aika-ajo, missä Pajuranta oli kolmas häviten paalupaikan ainoastaan 0,2 sekunnin erolla.

Sunnuntaina aamulla ensimmäisenä ajettiin Abarth-luokan ensimmäinen kilpailu, missä sastamalainen taisteli tiukasti kolmen kärjessä kilpailun voitosta, mutta matka katkesi ennen aikojaan pyörän navan rikkoutumiseen. Iltapäivällä jatkettiin jälleen TCR-luokan kimpussa ja tällä kertaa Pajuranta ampaisi hienosti liikkeelle startista ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 14. Nuorukainen ajoi loistavan kilpailun ja taisteli loppuun asti sijoituksista kympin sakkiin. Maalissa Pajuranta oli komeasti 11.

Viikonlopun huipensi Abarth-luokan toinen kilpailu, mihin sastamalainen joutui starttaamaan viimeisestä ruudusta ensimmäisen kilpailun keskeytyksen takia. Pajuranta onnistui raivaamaan tiensä hyvin kohti kärkeä ja nousi kilpailun puolen välin jälkeen kakkospaikalle, mutta kärkikuljettaja oli karannut jo tavoittamattomiin.

– Vilkas viikonloppu takana ja ajoa tuli paljon. Onneksi aikataulut mahdollisti kahden luokan ajamisen. TCR-luokassa erot kärkeen taas hieman kaventuivat ja toisessa lähdössä pystyttiin jo taistelemaan hyvistä sijoista. Suunta on oikea, mutta taso on todella kova. Abarthissa harmittaa keskeytys ekassa kilpailussa ja sitä kautta pisteitä jäi paljon saamatta. Toisessa kilpailussa vauhti oli hyvää, mutta lähtöpaikka vähän hankaloitti tilannetta. Juhannuksena jatketaan seuraavaksi Vallelungassa Abarthin parissa, Pajuranta kertasi viikonloppua.

Trofeo Nazionale Abarth -luokan kausi jatkuu Vallelungassa juhannuksena ja ADAC TCR -luokka jatkuu heinäkuun toisena viikonloppuna Saksan Oscherslebenissä.

Trofeo Nazionale Abarth- pisteet:
1. Cosimo Barberini 106
2. Joakim Darbom 103
3. Juuso-Matti Pajuranta 88

Teksti: Juuso-Matti Pajurannan tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu

Tämä sivusto käyttää evästeitä, käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Ymmärrän