Ilmari Korpivaaran kilpailukausi Renault Clio Cup Nordic -sarjassa alkaa viikonloppuna Ruotsin Knutstropin radalla. Kuva: Ilmari Korpivaaran Tiedotus

Ilmari Korpivaara on valmiina uuteen kilpailukauteen. Hän ajaa tällä kaudella Renault Clio Nordic Cup -sarjassa pohjoismaisen rata-autosarjan STCC:n yhteydessä.

Kausi alkaa tulevana viikonloppuna Ruotsissa Knutstropin radalla.

– Hyvin on päästy testaamaan. Olemme ajaneet hyvällä sykkeellä kahdeksan testipäivää eri radoilla ja erilaisissa olosuhteissa Italiassa, Saksassa, Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Olemme myös päässeet hyvin kiinni uuteen rengasmerkkiin. Testien perusteella vauhti ei ole kadonnut. Ihan luottavaisin mielin voidaan lähteä uuteen kauteen, Korpivaara, 18, sanoo.

Korpivaaran työkalu on 220-hevosvoimainen ja etuvetoinen Renault Clio RS4. Viime kaudella hän saavutti samassa sarjassa neljä osakilpailuvoittoa ja seitsemän paalupaikkaa. Sarjan yhteispisteissä hän oli kolmas.

– Tavoite on lähteä parantamaan viime kaudesta. Se on ihan ehdoton tavoite. Se ei tule kuitenkaan olemaan helppoa. Fakta on, että sarja on erittäin tasainen. Erot ovat pieniä ja pienet asiat ratkaisevat. Meidän valmistautuminen on kuitenkin ollut hyvä. Uskon, että alkukaudesta olemme vahvoja muihin verrattuna. Kyse on myös siitä, että kuka on valmistautunut parhaiten. Silloin saa vähän hyötyä ensimmäisissä kisoissa. Kauden mittaan vauhtierot tulevat varmasti tasoittumaan, Korpivaara sanoo.

– Ensimmäisessä kisassa asiat selkiytyvät. Se on varma, että aina on myös parannettavaa, hän muistuttaa.

Kausi alkaa siis tulevana viikonloppuna Ruotsin Knutstropissa. STCC-sarja vierailee myös Suomessa, kun Alastaron radalla ajetaan 19.-21.5. Korpivaara kuuluu AKK-Motorsportin Driver Academy -valmennukseen.

Teksti: Miiro Koivula

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu