Porsche GT3 -kuljettaja Jussi Kuusiniemi. Kuva: Baltic Touring Championship

FTCC-sarjan kauden avausosakilpailu saatiin tänään päätökseen Riikassa Bikerniekin radalla. Reilu 3,6 kilometriä pitkä rata jätti matkan varrelle monta kuljettajaa, ja väläytteli jo ensimmäisessä osakilpailussa mestarisuosikkeja tälle kaudelle.

Varsinkin nuori Porsche GT3 -kuljettaja Jussi Kuusiniemi antoi myrskyvaroituksen voittamalla molemmat viikonlopun kilpailulähdöt.

Jussi Kuusiniemi nousi Porsche GT3 -luokan viikonlopun sankariksi. Nuori järvenpääläinen otti varmoin ottein nimiinsä viikonlopun molempien kilpailulähtöjen ykkössijat.

Roope Rinne-Laturi sortui ajovirheeseen ja spinnasi jääden kauemmas kärjestä mutta nousi nopealla tahdilla toiseksi. Vauhti ei ihan kuitenkaan riittänyt enää haastamaan Kuusiniemeä.

– Hyvät fiilikset, hyvin meni viikonlopun molemmat kisat. Toisen kilpailun lähtö ei ollut helppo, lähdin toisesta ruudusta. Sain kuitenkin hyvän lähdön ja pääsin ensimmäiseen mutkaan kärkeen. Alussa otin vähän eroa Roopeen mutta sitten auto alkoi puskea ja rengas ei enää toiminut hyvin. Roope sai minut kiinni mutta veti lukkojarrun ensimmäiseen mutkaan ja osui minua perään ja spinnasi. Sain itse pidettyä auton hanskassa, kertaili Kuusiniemi viikonlopun toisen lähdön tapahtumia.

Henri Tuomaala nappasi kauden ensimmäisen voiton Camarollaan jättäen hallitsevan V8 Thunder -mestarin Jari Nurmisen taakseen. Mies kehui autonsa olevan mestaruuskunnossa.

– Tänään oli kuivan kelin kisa, sain eilen niin hyvän ajan että pääsin lähtemään toisesta ruudusta. Sain hyvän startin heti lähdöstä uusilla renkailla. Minulla oli jäänyt yhdet uudet renkaat, kun en teknisten ongelmien vuoksi saanut aikaa perjantain aikaajoissa. Koko kisan sai ajaa täysillä, Nurminen hiillosti takana koko kisan ajan. Koko 20 minuuttia sai kyllä naksuttaa aika-ajokierroksia eikä ero kasvanut. Lämmin tuli, hymyili tyytyväinen Tuomaala.

Eilisessä lähdössä tekniikan petettyä keskeyttämään joutunut Emma Kimiläinen starttasi sunnuntain V8 Thunder -lähtöön viimeisestä lähtöruudusta. Nainen kiri viimeiseltä sijalta hurjalla tahdilla ylöspäin ja nousi lopulta neljänneksi.

Muilla BMW Xtreme -kuljettajilla ei ollut tänä viikonloppuna mahdollisuuksia pysyä virolaisen Andre Kiilin matkassa. Mies kirjasi nimiinsä voitot jokaisesta kolmesta kilpailulähdöstä, mukaan lukien viimeinen 45 minuutin kestävyyskilpailu.

– Hyvä viikonloppu! Tämä on lempiratani, tykkään tästä todella paljon. Renkailla ja autolla on toki merkitystä, mutta tämä rata on kuljettajan rata. Pärjätäkseen täällä pitää olla…noh, hyvä ajaja! Suomalaiset olivat tänään nopeita, ei ollut helppo voitto. Grönthaleilla taisi kuitenkin tulla ongelmia takarenkaiden kanssa, meno näytti hieman liukkaalta, analysoi Kiil kilpakumppaniensa menoa.

Viikonlopun toinen V1600-kilpailulähtö tarjosi ohjelmaa koko rahan edestä; Viron Simone Viidas lensi lähtösuoraa edeltävässä mutkassa kummun yli ulos radalta. Linda Vekan Alfa Romeo alkoi puolestaan savuttaa ja nainen joutui keskeyttämään.

Erik Seppänen kurvasi tiukan taistelun tiimellyksessä suoraan kilpakumppaninsa Jaakko Louhen kylkeen mikä sinetöi molempien kilpailun.

Tiukkaa vääntöä riitti aina viimeiselle kierrokselle asti, kun Noora Lähteenmäki yritti tavoittaa Mirella Nurminen-Mikkosta ja oli lähes ajaa itsekin ulos.

Mirella Nurminen-Mikkonen johti V1600-luokan kolmatta kilpailulähtöä alusta loppuun saakka ja ajoi ensimmäiseen voittoonsa.

– Kisa meni tosi hyvin. En nähnyt mitä takana tapahtui, huomasin kyllä että muutama oli jäänyt matkan varrelle. Helppoa tämä ei varmasti koskaan ole mutta ensimmäinen voitto tuntuu kyllä tosi kivalta, iloitsi lähes sanaton ensivoittaja.

Epäviralliset tulokset / FTCC-sarja / Dewalt Grand Prix / 30.4.2017

Porsche GT3

2. kilpailulähtö

 1. Jussi Kuusiniemi 20.48,137
 2. Roope Rinne-Laturi +6,256
 3. Raimo Niemi +12,460

V8 Thunder

2. kilpailulähtö

 1. Henri Tuomaala 20.41,873
 2. Jari Nurminen +1,263
 3. Ian Eric Waden +15,434

V1600

2. kilpailulähtö

 1. Mirella Nurminen-Mikkonen 17.12,389
 2. Noora Lähteenmäki +0,947

Vain kaksi kilpailijaa selvisivät maaliin asti.

BMW Xtreme

3. kilpailulähtö

 1. Andre Kiil 45.44,759
 2. Markus Grönthal/Timo Grönthal +9,211
 3. Juha Huhtala/Marko Rantanen +16,784

Seuraava FTCC-osakilpailu ajetaan Ahveniston moottoriradalla 2.-4. kesäkuuta. Kilpailussa juhlitaan Ahveniston 50-vuotista taivalta ja viikonlopun aikana Ahvenistolla on kisaamassa FTCC-luokkien lisäksi myös Formula 4, Legends ja Gran Turismo.

Teksti: FTCC  Tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu