Jussi Kuusiniemi saattoi aika-ajon jälkeen nojailla rennosti Porscheensa, sillä päivän rutistuksen tuloksena oli täpärä kärkiaika ja ykkösruutu lauantain kisalähtöön.

Järvenpääläinen, Hyvinkään Urheiluautoilijoita edustava Jussi Kuusiniemi, 20, oli perjantaina Bikerniekin nopean radan valtias, kun Porsche GT3 Cup Trophyn avausviikonloppu käynnistyi.

Tosin täpärästi, sillä Kuusiniemen tapaan sarjan junioriohjelmaan kiinnitetty kuljettaja Roope Rinne-Laturi, 17, pysäytti kellot vain 26 sekunnin sadasosaa hitaammalla ajalla. 

Lauantaille on odotettavissa mielenkiintoinen kamppailu, sillä nuorisokaksikon ohella sarjan kokeneempaa kaartia edustava Ari Laivola oli aika-ajossa kaksi sekuntia hitaampi. Raimo Niemi puolestaan jäi Laivolasta vain 115 sadasosaa ja Tommi Haru sekä Jim Rautiainen vain joitakin tuhannesosia lisää. Kärkikolmikkoon on siis todella tungosta. Jos lauantaille ennustettu märkä keli toteutuu, tasoittuvat erot vielä entisestään.

Paalupaikalle ajanut Kuusiniemi uskoi, että viikonlopun paras veto on vielä näkemättä.

”Se ei todellakaan ollut ehjä kierros. Kakkosmutkan jarru meni vähän pitkäksi ja perä lähti kiihdytyksessä irti. Muutama kymmenys siinä varmasti tuli takkiin. Loppurata meni kuitenkin tosi hyvin”, kokonaisuuteen tyytyväinen Kuusiniemi analysoi.

”Vähän jäi hampaankoloon vielä. Kisassa Roope on varmaan kaikesta kovin haastaja, mutta taitaa siellä muutenkin olla aika tiivistä”, Kuusiniemi miettii.

”Jos huomenna tulee märkää, toivon, että jo warm upissa sataa, koska en ole Porschella ajanut metriäkään märällä”, Kuusiniemi paljastaa.

Eipä junioriohjelmaan valittu kuljettaja ole muutenkaan vielä paljon päässyt Porscheen tutustumaan. Kansainvälistä Clio Cupia ja sitä ennen muun muassa V1600-luokkaa ja kartingia ajanut Kuusiniemi on hämmästyttänyt sillä osaamisella ja potentiaalilla, joka hänellä on.

”Tämä oli kaikkiaan kolmas päivä, kun ikinä ajoin Porschella. Suomessa ehdin käydä Alastarolla ajamassa päivän. Siellä oli joku 3-4 astetta lämmintä, joten ihan hirveän selkeää kuvaa ei autosta vielä siellä saanut”, Kuusiniemi naurahtaa.

”Oli siinä vähän hakemista. Tulee vielä aika paljon virheitä. Mutta jospa ne kierrosajat alkaisivat viikonlopun aikana pikku hiljaa tasoittua”, Kuusiniemi virnistää.

”Tässä on yllättävän paljon tehoa. Se oikein ällistytti, kun ensi kerran lähti ajamaan. Tätä joutuu viemään ihan tosissaan”, Kuusiniemi kuvailee.

Latvian pääkaupungissa Riiassa sijaitseva rata pisti kokemattomat ajajat heti koville, sillä 51-vuotias rata on huikean nopea. 3,7-kilometrinen puistorata taittui Kuusiniemeltä aikaan 1.20,848. Keskinopeudeksi saatiin siten huikeat 163 kilometriä tunnissa.

”Ekan kerran kun kiersin rataa, tuli pikku yllätyksenä, että siellä on jopa pieni hyppyri mutkan ulostulossa. Mutta kyllä se siitä, kun uskaltaa vain painaa kaasua”, nuorukainen hymyilee.

Viikonlopun kisalähdöistä on odotettavissa jännittäviä muissakin luokissa. V8 Thunder sai uuden haastajan, sillä tälle kaudelle sarjaan liittynyt Emma Kimiläinen ajoi aika-ajon nopeimman ajan 14 sadasosaa Jari Nurmista nopeampana. Ian-Erik Walden ja Toni Lähteenmäki olivat lähituntumassa, joten myös muhkeiden V8-autojen kisasta voitaneen odottaa äärimmäisen jännittävää.

Myös Legendseissä on odotettavissa huikea miekkailu, sillä peräti kahdeksan ajajaa mahtui aika-ajossa sekunnin sisään. Kärjessä oli Henri Tuomaala, mutta Latvian Uldis Timaks hävisi vain 27 ja Johan Ahokas 28 sadasosaa.

V1600-luokassa nuoret naiset ottivat niskalenkin miehisestä ajajakaartista, sillä Mirella Nurminen-Mikkonen oli 15 sadasosaa Noora Lähteenmäkeä nopeampi. Erik Seppänen ja Linda Vekka mahtuivat vielä kahden kymmenyksen sisään, joten rutistusta riittää vakioissakin.

Teksti: Jari Kohonen

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu