Teijo Lahti sai pikakomennuksen Porsche GT3 -auton rattiin. Kuva: Teijo Lahden Tiedotus

Pitkän linjan autourheilija, Espoon Motorsport Clubia edustava Teijo Lahti sai yllättäen ”pikakomennuksen” Porsche GT3 -auton rattiin. Suomalainen GGTurbo-tiimi oli kauden avauksessa Latvian Riikassa vailla kuljettajaa, kun auton omistaja oli estynyt osallistumaan.

Vaikka Teijo Lahden viimeisestä kisasta, Walesin MM-rallista, on aikaa nelisen vuotta, on nummelalaisella niin paljon kokemusta huippukalustosta ja eri lajeistakin, ettei äkkinäistä hyppäämistä outoon autoon tarvinnut kauaa miettiä. GGTurbo-tiimi on sitoutunut olemaan mukana Porsche GT3-sarjassa, joten yksinkertaisinta oli siis löytää autoon toinen kuljettaja.

”Tämähän on oikein hieno komennus. Tallikuljettajana hyppäsin vain lentokoneeseen ajovarusteiden kanssa, saavuin radalle, ajan kilpailun ja lähden takaisin kotiin”, paljasti Lahti.

”Vaikka minulla on paljon kokemusta ja tänä vuonnakin päässyt kokeilemaan Skodan R5- ja Super2000-ralliautoja sekä TRC-Leon-rata-autoa, täytyy tähän Porscheen tutustua ensin huolella ja vähitellen vauhtia nostaen. Noin 420-hevosvoimainen, tehtaan rakentama kilpa-auto on vaikea, mutta erittäin hyvä ajettava. Kun renkaat saa lämpimäksi ja autoon tottuu, on ajonautinto todella hieno”, kertoi Lahti ensitunnelmastaan vapaiden harjoitusten jälkeen.

Kotimainen ratakausi alkaa tänä viikonloppuna Latviasta, kun neljän osakilpailun Finnish Touring cars Championship – FFTC – aloittaa ensimmäisellä osakilpailullaan. Rata-SM-sarjan avaus on parin viikon päästä Jurvan radalla.

”Nopea ja eksoottinen rata on noin 3,4 kilometriä pitkä. Tätä voisi verrata Hämeenlinnan Ahveniston rataan, mutta ihan niin paljon täällä ei ole korkeuseroja. Tämä on vanhan ajan moottorirata tai oikeastaan katurata, kun puut ovat noin 20 metrin päässä radan reunasta”, kuvaili Lahti.

Riikan kilpailu on kaikille uutta. FFTC on sarjan täällä ensimmäistä kertaa, GGTurbo-tiimi osallistuu kilpailuun ensimmäistä kertaa ja Porsche GT3:n puikoissa Teijo Lahti on ensimmäistä kertaa.

”GGTurbo-tiimin taustalla on yritys nimeltään GGTurbo, joka hakee lisää kokemuksia autourheilun kautta. GGTurbo myy ja kunnostaa turboja. Heiltä voi tilata auton rikkoutuneen turbon tilalle nopeasti uuden soittamalla tai netin kautta. Varastosta löytyy nopealla toimitusajalla turbot lähes kaikkiin autoihin”, valottaa Lahti tiimin toimintaa.

Torstaina ajettiin vain vapaita harjoituksia, aika-ajojen jälkeen ajetaan 35 minuutin kilpailu.

”Ei meillä ensikertalaisina ole mitään tulostavoitetta tällä kertaa. Nyt on enemmänkin tavoitteena pitää hauskaa, ja toivotaan, että kisa sujuu ilman ongelmia.”

Teksti: Kikka Kuosmanen

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu