Jussi-Petteri Leppihalme teki paluun rallicrossin EM-sarjaan. Kuva: Jussi-Petteri Leppihalmen Tiedotus

Jussi-Petteri Leppihalme pääsi starttaamaan paalupaikalta Super1600-luokan finaaliin EM-sarjan avauksessa Portugalissa. Ensimmäisen mutkan kolarointi jätti hänet kuitenkin finaalin kuudenneksi.

Finaalin voitti Ulrik Linnemann (Peugeot 208) ennen Kristian Szaboa (Skoda Fabia) ja Artis Baumanista (Skoda Fabia).

Set Promotionin Renault Twingolla ajanut Leppihalme onnistui viikonloppuna jokseenkin täydellisesti finaalia lukuun ottamatta.

– Vähän tuli kolaria. Pyörät otti yhteen, takapää lähti lentoon ja sillä sipuli. Pyörätkin siinä sitten irtosivat että kisa jäi siihen, Leppihalme totesi.

– Jäin vähän lähdössä. Väistin Linnemannia, joka osui ensin vähän Szaboon. Sitten mentiin lisälenkille Szabon kanssa rintarinnan ja pyörät vaan kilkkasivat, hän kertasi.

Ennen finaalia Leppihalme oli jo voittanut oman semifinaalilähtönsä. Vaikka hän jäi finaalissa siis kuudenneksi, on parkanolainen EM-sarjassa avauskisan jälkeen neljäntenä, sillä pisteitä jaetaan myös alkueristä ja semifinaalista.

– Ihan ok viikonloppu. Vauhdillisesti ei ole mitään hätää. Lähdöt ovat nyt minun kohdallani pääroolissa. Tänään otin kyllä hyviä startteja ihan datankin mukaan, mutta finaalissa sitten oli vähän liikaa kierroksia ja jäi auto sutimaan. Kuskin jalkaa vähän säädetään, niin voitoista ajetaan, Leppihalme totesi.

Linnemann (27p.) johtaa sarjaa. Szabolla on 26, Kasparas Navickasilla 22 ja Leppihalmeella 21 pistettä. Super1600-luokan EM-kausi jatkuu toukokuun toisena viikonloppuna Belgiassa.

Teksti: Miiro Koivula

Rallicrossin Super1600 EM-sarja käynnistyy – Jussi-Petteri Leppihalme tavoittelee mestaruutta

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Uusimmat markkinoilla