Toni Reunanen hylättiin Saksassa. Kuva: Toni Reunasen Tiedotus

Ensimmäinen ratakilpailunsa ajanut Toni Reunanen ällistytti Saksan Nürburgringin kolmen tunnin kilpailussa. BMW M3 -autolla kilpaillut Reunanen voitti luokkansa ylivoimaisesti. Riemua ei kuitenkaan riittänyt kuin hetkeksi, sillä pian maalintulon jälkeen hänet hylättiin.

Vierailu kuuluisalla Nürburgringillä oli Reunaselle palkinto FCC-sarjan (Finnish Crosskart Challenge) voitoista. Kilpailu 183:n auton joukossa sujui ajollisesti yli odotusten.

– Tulin maaliin luokan ensimmäisenä yli viiden minuutin erolla. Yleiskilpailussa olin 22:s. Mutta ei se paljon hymyilytä, kun kisan jälkeen tuli hylkäys. Tulin maaliin ja minulle oli annettu ohjeet miten parc ferme -alueelle kuuluu ajaa. Ajoin juuri ohjeen mukaan, mutta sitten minulle sanottiin, että tulin väärää reittiä. Siitä tuli hylkäys, Reunanen hämmästeli pettyneenä.

Reunanen ajoi koko kolmen tunnin kilpailun yksin. Ilman hylkäystä hän olisi ollut paras ensikertalainenkin.

– Yllättävän hyvin jaksoin. Vähän ottaa niskaan kipeää, mutta ei mitään suurempaa ongelmaa. Mutta olipahan kisa. Ensin aamulla oli kauhea sumu ja vesisade, ja lähdin kisaan sadekelin renkailla. Aika jännää oli, kun ajat ensimmäistä kertaa tällä radalla ja ensimmäistä kertaa tällä autolla ja lähdet lykkäämään sinne ensimmäistä kertaa sadekelin renkailla. Varikkostopilla vaihdoin sitten sliksit alle, Reunanen raportoi.

RCN-sarjan kilpailussa pelkkä vauhti ei riitä menestykseen. Kisassa on mukana myös muutamia ihanneaikakierroksia, jotka pitää ajaa aina määrätyn sekuntimarginaalin sisään. Siksi kilpailun lopputulokset ilmoitetaan virallisesti pisteillä, ei sekunneilla. Ihanneaikakierrokset sujuivat Reunaselta annetuissa rajoissa.

– Kauhea polte jäi. Tekisi mieli ajaa lisää. Sairaan siistiä touhua ja sairaan hieno rata. Pelkäsin ensin, että en varmaan osaa ajaa riittävän kovaa, Reunanen mietti.

FCC-sarjan puheenjohtaja Frasse Alm seurasi Reunasen kisaa varikkomuurilta.

– Hän ajoi juuri niin kuin etukäteen sovittiin. Todella kova suoritus. Ajotaidot ja nopeus, ei mitään ongelmaa niissä. Ja kelikin oli aluksi vaikein mitä voi olla. Kaikki meni ajollisesti kuin elokuvissa. Se hylkäys on erikoinen homma, koska noudatimme nimenomaan annettuja ohjeita, Alm sanoi.

Reunasen kilpailukausi jatkuu seuraavaksi kotimaassa, kun FCC-sarja palaa kevättauolta Jurvassa 7.5.

Teksti: Miiro Koivunen

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu