Peugeot 208 Cupia kiertävä Aki Sahila kilpailee viikonloppuna Lyon Charbonnieres -rallissa Ranskassa. Kuva: Aki Sahilan Tiedotus

Aki Sahilan urakka Ranskan Peugeot 208 Cupissa jatkuu perjantaina ja lauantaina. Hän kilpailee kartanlukijansa Rami Suorsan kanssa Lyon Charbonnieres –rallissa, joka ajetaan asvaltilla.

Kyseessä on Peugeot 208 –sarjan kauden toinen osakilpailu.

Avauskilpailu ajettiin soralla kolme viikkoa sitten, ja siellä Sainteloc-tallia edustava mänttäläinen sijoittui kuudenneksi.

– Viime sunnuntaina ajoimme päivän asvalttitestiä, ja ihan kivalta vaikutti. Viimeksi olenkin ajanut asvalttia marraskuussa viime kauden viimeisessä kisassa. Nyt ajoimme ihan perussäätöjä autoon. Hyvältä tuntui, Sahila kertoo.

– Kyllä asvaltti minulle maistuu. Ihan siistiä, kun on pitoa oikein kunnolla. Asvaltilla pitää vaan muistaa, että poikittain ei saisi mennä yhtään. Rengasvalinnat ovat myös tärkeitä ja niiden pitää ehdottomasti osua. Meillä on kolmea eri seosta tarjolla. Jos on väärä rengas alla, niin silloin ei tarvitse kärjessä ajaa, Sahila korostaa.

Aki Sahila ja kartanlukijansa Rami Suorsa. Kuva: Aki Sahilan Tiedotus

Tiistai ja keskiviikko ovat sujuneet ennakkotutustumisessa eli kansan kielellä nuotituksessa. Torstaina edessä on testierikoiskoe, ja peräti 280 erikoiskoekilometriä sisältävät kilpailu ajetaan perjantaina ja lauantaina.

– Onhan siinä ajamista kahteen päivään. MM-rallin pituuksilla ollaan. Perjantai-iltana ajetaan pari erikoiskoetta myöhään ja pimeässä, ja silloin myöskin lämpötila laskee. Se tuo oman haasteensa. Uskoisin kyllä, että ihan mennään lujaa. Ei varmaan kauas palkintokorokkeelta jäädä. Sanoisin, että joku neljäs sija voisi olla tässä kilpailussa realistinen, Sahila puntaroi.

Kilpailussa on mukana peräti 145 autokuntaa. Peugeot 208 Cupissa ajaa 19 kuskia. Sarjaa kiertää myös toinen suomalainen Taisko Lario. Lyon Charbonnieres -rallissa mukana ovat myös Tommi Mäkinen Racingin kalustolla Toyotan junioriohjelman kuljettajat Takamoto Katsuta ja Hiroki Arai.

Lisätiedot: www.akisahila.com www.facebook.com/akisahilarallying

Teksti: Miiro Koivula / Aki Sahilan Tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu