Roope Rinne-Laturi ajaa Porsche GT3 Cupin junioriohjelmassa kaudella 2017. Kuva: Relaa Racing

Suomen rata-autoilukausi 2017 starttaa toden teolla reilun kuukauden päästä, kun uusi Finnish Touring Cars Championship -sarjan ensimmäinen osakilpailuviikonloppu ajetaan Latvian Riikassa. Uuden FTCC-sarjan yhtenä luokkana nähdään myös upea Porsche GT3 Cup Challenge, jossa on mukana tuttuun tapaan myös kauhajokelainen Relaa Racing –tiimi.

Tiimi ajattaa jälleen tällä kaudella luokan Junior Program –kuljettajaa, joka kaudella 2017 on 17-vuotias Roope Rinne-Laturi.

Rinne-Laturilla on jo pitkät taustat autourheilusta, sillä nuori mies aloitti kartingin vuonna 2005 ja jatkoi lajin parissa aina vuoteen 2013 asti. Lisäksi muun muassa V1600-luokka on tullut tutuksi vuosien saatossa. Tuleva kausi ei kuitenkaan ole ensikosketus Porschen kilpa-autoihin.

– Viime vuonna ajoin kaksi kilpailua Porsche GT3 Cupissa ja nimenomaan tässä samassa Relaa Racing -tiimissä, joten sinänsä autosta on jo tuntuma ja tallin henkilökunta tuttua. Luokasta on muutenkin erittäin hyvä kuva, sillä olen seurannut sitä jo muutenkin tässä aiempina vuosina. Tämä Junior Program on erittäin mieleinen tilaisuus päästä ajamaan huippukalustolla, Rinne-Laturi tunnelmoi.

Rinne-Laturi oli viime kauden jälkeen jälleen monien muiden tapaan tilanteessa, jossa halu on kulkea uralla eteenpäin, mutta potentiaalisia vaihtoehtoja vain muutamia.

– Mietittiin jopa, että oltaisiin lähdetty ajamaan rallicrossin SM-sarjaa ja pyritty uuteen RX Academyyn, mutta veri vetää ratapuolelle enemmän, joten tahtotila oli jatkaa näissä ympyröissä. Siinäkin mielessä tämä ajopaikka Relaa Racingilla ja Porschella on erittäin mieleinen ratkaisu, Rinne-Laturi toteaa.

Relaa Racingin viime kausi Porsche GT3 Cup Challenge –sarjassa oli menestyksekäs. Silloinen Junior Program –kuljettaja Emil Westman voitti mestaruuden, tallikaveri Raimo Niemi oli jaetulla kolmannella sijalla ja tiimi voitti tiimimestaruuden.

Rinne-Laturi tietää tiiminsä ja autonsa potentiaalin ja tämän kauden tavoite onkin kristallinkirkas.

– Emil osoitti viime vuonna, että myös tästä junioriohjelmasta voi nousta mestariksi ja se on minullakin ehdottomasti tavoite. Tämä luokka on toki muutenkin loistava merkkipaalu CV:seen. Nyt ennen kauden alkua ajetaan simulaattorilla ja treenaataan, jotta ollaan sitten Riikassa valmiita mestaruuden metsästykseen, Rinne-Laturi päättää.

Rata-autoilun FTCC-sarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan Latvian Riikassa 28.-30. huhtikuuta. Kaiken kaikkiaan sarjassa ajetaan neljä kilpailua. Lisäksi Porsche GT3 Cup Challenge ajaa viidennen kilpailun perinteisen Porsche Club Festivalin yhteydessä elokuun viimeisenä viikonloppuna.

Teksti: Relaa Racing tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestä tästä!

Kirjaudu