Toukokuussa Alastarolla tärähtää, kun STCC-sarjan autot saapuvat Suomeen. Kuva: Jerry Karlgren

Scandinavian Touring Car Championship rata-ajon sarja (STCC) vierailee keväällä Suomessa Alastaron moottoriradalla. Sarjan toisena osakilpailuna toimiva STCC Alastaro ajetaan 19.-20.5.2017 neljän luokan voimin.

Kilpailutapahtuma tehdään yhteistyössä ruotsalaisen STCC-organisaation, Alastaron UA:n, Euran UA:n, Kyrön Seudun UA:n ja Säkylän UA:n kanssa.

Alastaron moottoriradan toimitusjohtaja Tero Tupala on myös innoissaan tulevasta STCC Alastaro -kilpailusta:

”Tämä on hieno tapahtuma, jonka neuvottelut aloitettiin jo viime syksynä. Oli mukava että pääsimme sarjan kanssa neuvotteluissa hyvään lopputulokseen ja saimme kilpailun Alastarolle. Ja koska STCC-sarjassa ajaa tänä vuonna erittäin paljon suomalaisia, niin Suomi-Ruotsi -maaottelutunnelma on taattu.”

Formula STCC Nordic -sarjan autot ovat Formula Renaulteja 1.6 litraisella koneella. Kuva: XLmoto Photoshoot

Myös suomalaisen järjestävän organisaation kilpailunjohtajalla Toni Niemisellä on STCC-sarjan osakilpailua kohtaan kovat näyttöhalut:

”Tämä tulee olemaan talkooväkemme voiman näyttö suomalaisessa kilpailunjärjestämisessä. Kilpailuaikataulu tulee olemaan katsojaystävällinen ja televisiointi suorana Ruotsin TV:lle näyttelee suurta osaa kilpailun läpiviemisessä.”

STCC:n pääluokan säännöt uusiutuivat tälle kaudelle ja nyt tarjolla on turboahdettuja yli kolmesataa hevosvoimaisia rata-autoja. Luokan virallinen lyhenne on TCR. TCR-luokkaan osallistuu suomalainen LMS Racing kolmen kotimaisen ja yhden ruotsalaisen kuljettajan voimin. Muut luokat STCC-sarjassa ovat: Porsche Carrera Cup Scandinavia, jossa Anssi-Jukka Kasi jatkaa myös tällä kaudella, Formula STCC Nordic, jotka ovat Formula Renaulteja 1.6 litraisella koneella. Luokassa ajaa tänä vuonna suomalaisia kuljettajia Sami Lappalaisen tiimissä. Lisäksi yhtenä luokkana on Renault Clio Cup, johon Lappalaisen tiimi osallistuu myös suomalaiskuskien kanssa.

Sarjan sivut:
http://www.stcc.se
Facebook.com/STCCOfficial

Suomen osakilpailun sivu:
Facebook.com/STCCAlastaro

Teksti: Santtu Miinalainen

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu