Lauantaina 8.10 ajettiin tämän vuoden rallisprintin SM-sarja päätökseen. Kisa ajettiin Riitialassa Heittolan lenkillä. Keli oli loistava ja rata oli myös todella hienossa kunnossa ja kesti kilpailun loppuun asti täysin ajettavana. Olosuhteet eivät missään määrin ratkaisseet kisaa.

alt

alt

Naisten luokka avasi kilpailun

SM-luokista arvon Ladyt avasivat kisan. Hämeenkyrön UA:n Marjo-Riitta Lunden ajoi heti ensimmäisellä kierroksella luokkavoittoon riittäneen ajan. Toista kierrosta hän ei päässyt ajamaan koska samalla autolla ajava Aki Mansikkamäki muotoili Starletin uuteen kuosiin. Naisten luokan kakkonen oli Tiina Sievinen ja kolmantena Kaisa Sistonen.

 

Pikkuluokasta alkoi mestaruustaisto

Pikkuluokassa mestaruudesta kisaava AL-Härmää edustava Petri Jussila ajoi jälleen luokkavoittoon. Hyvän vastuksen antoivat Kiikoisten AS:n Mikko Pääkkönen ja Vihdin UA:n Markku Jääskeläinen.

 

Alle 1600 cc luokassa Kankaanpään UA:n Kalle Soini piti kovinta kyytiä ja otti luokkavoiton Ennen Pohjakyrön UA:n Juha Lusaa ja Hämeenkyrön UA:n Marko Mansikkamäkeä. Soini ei ole ilmoittautunut sarjaan joten korkeimmat sarjapisteet menivät Lusalla ja Mansikkamäki sai kakkospisteet ja siihen ratkesi hänen osaltaan mestaruustaisto.

 

Yli 1600 cc luokassa mestaruuden tavoittelija Kuortaneen UA:n Jukka Vähämäki piiskasi Opelinsa luokkavoittoon ja oli siis edelleen taistelussa mukana. Toiseksi korkeimmat sarjapisteet meni Tampereen UA:n Tarmo Ollilalle ja Pohjankyrön UA:n Jarmo Suokko korjasi plakkariinsa kolmospisteet.

 

Nelivetoisten luokassa Mäntsälän MK:n Tomi Hallia teki jo heti ensimmäisellä ajokerralla selväksi, kuka on kuningas. Yli neljän sekunnin ero seuraavaan oli musertavaa ylivoimaa. Hallian ensimmäisen kierroksen aika riitti luokka- ja yleiskilpailun voittoon. Toiseksi kaahasi AL-Härmän Hannu Mäki-Ikola ja kolmanneksi kiirehti Kainuun MK:n Jani Itkonen.

 

Tälle kaudelle mukaan otetussa ns. ralliautoluokassa Riihimäen UA:n Crazy Mike otti luokkavoiton ennen Karkkilan UA:n Tony Ahtia. Crazy Mike on tullut monelle tutuksi huimista autostunteistaan, mutta taipuu se Mitsu myös kovavauhtisella tiellä ”Maken” käsissä.

 

Hallialle jo kuudes mestaruus

Epävirallisen pistelaskun mukaan Tomi Hallia ottaa jo kuudennen SM-kullan. Hopeaa kuittaa Jukka Vähämäki ja pronssipallille kipuaa Petri Jussila. Kaikilla on tasapisteet, joten sijoitukset kisoissa ratkaisivat mestaruuden.

alt

alt

Junioreiden sarja Grönholmille

Junioreiden omassa sarjassa luokkavoittoihin ajoivat pikkuluokassa Valkealan UA:n Jori Seppälä, alle 1600 cc luokassa Laihian UA:n Mika Lemmetti, Yli 1600 cc luokassa Hämeenkyrön UA:n Juha-Pekka Mattila, ja nelivetoisissa Anjalankosken UA:n Rami Puhakka.

Junioreiden CUP menee Parkanossa neljänneksi ajaneelle UAU:n Jarno Grönholmille, hopeaa kuittaa Mika Lemmitti ja pronssia saa Parkanon UA:n Mikael Vuotari.

 

Seniorit Lammin-sivun hallintaa

Senioreiden nelivetoisissa kovinta vauhtia piti Hämeenkyrön UA:n konkari Jari Lamminsivu. Kaksivetoisissa Orivedenseudun UA:n Kari Kytölä oli nopein ja kakkoseksi kiirehti EPUA:n Leif Tuomela.

 

Nuoret myös mukana

Nuorten luokkia oli tällä kertaa kaksi, alle 1400 cc SS-autot sekä trophy ja V1600 autot. SS-autoissa Valkealan UA:n Tomi Koirikivi oli kiireisin ja V1600 Minillä Santeri Palomäki oli oman luokkansa kiireisin.

 

Kausi sai arvoisensa päätöksen Parkanon UA:n ja Ikaalisten UA:n yhteistyönä järjestämässä kilpailussa. Järjestäjät olivat tilanneet kauniin ja mukavan syyssään ja sitä keli olikin. Rata oli nopea ja kesti loistavasti. Kun vielä palkinnotkin olivat todella upeat ja mestaruus ratkesi vasta päätöskilpailussa, SM-kausi päättyi loistavasti.

 

Veikko Lehtonen

SM-sarjan tiedotus.

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla