Lahdessa järjestettiin lauantaina Hanaa Expo -autourheilumessut. Messuilla rallisprintin SM-sarjan osastolla Vihdin Urheiluautoilijoiden Ilari Jokirinne ja Petri Ranta kertoivat vieraille Vihdin osakilpailusta. Kuva: Vihdin UA.

Vihdissä järjestetään yhden välivuoden jälkeen rallisprintin SM-sarjan osakilpailu ensi kaudella. Vihdin Urheiluautoilijat järjestävät sunnuntaina 7.

kesäkuuta 2020 SM-sarjan kolmannen osakilpailun, joka on samalla kuuden osakilpailun sarjan ensimmäinen asfaltilla ajettava.

SM-pisteistä kilpaillaan nyt uudessa paikassa, Nummelan Pajuniityssä. Sinne on suunniteltu lähes kolmen kilometrin pituinen rata. Radalla on kaksi luonnetta, on teknisempi ja hitaampi osuus sekä osuus, jossa voi ajaa “isoa kovaa” kaasu pohjassa. Nopealla osuudella kysytään kilpailijan osaamista.

Yleisölle Nummelan ydinkeskustan tuntumassa oleva uusi alue tarjoaa mahdollisuuden nähdä radan keskiosasta kaikki kilpailutapahtumat.

Järjestäjä julkaisee kilpailureitin lähempänä kilpailua.

Yli 250 vapaaehtoista

Vihdin Urheiluautoilijat palasi rallisprint-kilpailuiden järjestäjäksi noin 20 vuoden tauon jälkeen vuonna 2016. Tuolloin kilpailtiin Veikkoinkorvessa kansallinen kilpailu. Vuonna 2017 järjestettiin virallinen Suomi 100 rallisprint ja viime vuonna Vihti palasi pitkän tauon jälkeen rallisprintin SM-sarjan järjestäjäpaikkakunnaksi.

Rallisprintin SM-sarja aloitettiin vuonna 1981 ja vuosina 1981-1983 SM-pisteistä ajettiin Nummelan lentokentällä.

– Viime vuoden toukokuussa 35 vuoden tauon jälkeen järjestetty SM-rallisprint oli menestys. Kilpailua oli katsomassa noin 4 000 ihmistä, sää suosi ja yleisö sai nähdä mielenkiintoisen kilpailun. Järjestimme käytännössä kolme rallisprinttiä kahteen vuoteen, ja siksi kuluva vuosi on vedetty henkeä. Nyt olemme innolla tekemässä ensi vuoden SM-osakilpailua, sanoo Vihdin UA:n puheenjohtaja Mika Ahonen.

Hän muistuttaa SM-osakilpailun järjestämisen vaativan paljon talkootyötä.

– Vuoden 2018 kilpailussa oli kaikkiaan 257 vapaaehtoista ihmistä tekemässä kilpailua. Ensi vuodenkin kilpailu vaatii saman verran talkoolaisia. Saamme apua eri vihtiläisiltä seuroilta ja muilta lähialueen autourheiluseuroilta.

– Uusi kilpailualue on suunniteltu yhteistyössä Vihdin kunnan edustajien kanssa ja hyvällä yhteistyöllä pystymme järjestämään yleisölle mielenkiintoisen kilpailun. Pyrimme tekemään kilpailusta koko perheen mukaansatempaavan tapahtuman. Rallisprintin SM-sarjan kilpailun oheen on suunnitteilla erilaista oheisohjelmaa, josta tiedotetaan ensi kevään aikana, hän jatkaa.

Vihdin suurin urheilutapahtuma

Rallisprintin SM-sarjan osakilpailu on ensi vuonna Vihdin suurin yleisötapahtuma ja kaikista tapahtumista kolmanneksi suurin Vihti-päivien ja Naistenmessujen jälkeen.

– Tavoitteena on saada kilpailuun ainakin saman verran yleisöä kuin mitä oli viime vuoden kilpailussa. Toki pyrimme parantamaan yleisömäärää, sanoo Mika Ahonen.

Teksti: Eero Wihuri, tiedote.

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu