Kilpailukaudella 2020 Japan Motors Cup on ainoa kokonaan asfaltilla ajettava rallisprintsarja Suomessa. Kuva: Jani Kekoni.

Kilpailukaudella 2020 Autourheilun Kansallisen Keskusliitto AKK-Motorsport ry:n alainen Japan Motors Cup -asfalttisprintsarja on nopeatempoinen autourheilusarja, jossa AKK-Motorsport ry:n virallisista CUP-mestaruuksista kilpaillaan yleisen luokan, junioreiden, naisten ja senioreiden ryhmissä.

Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna käynnistyvässä ja jo historiallisesti heinäkuun puolivälissä kahdeksanteen osakilpailuun päättyvässä sarjassa uudet CUP-mestarit ratkotaan niin 2- ja 4-vetoisten kuin nuorten ja naisten luokissa.

Kuudella osakilpailupaikkakunnalla ajettavissa kahdeksassa osakilpailussa mestaruuspisteitä kerätään yhteensä 17 eri luokassa, joista entuudestaan tuttujen luokkien lisäksi uutena on kilpailijoiden toivomat alle 1400cc ja kolme Historic-luokkaa sekä senioreiden nelivetoluokka.

Sarjapromoottori Mika Myllylä uskoo, että kevään ja alkukesän aikana ajettavissa kahdeksassa kesäisessä osakilpailussa nähdään runsaslukuinen määrä kilpailijoita mittaamassa paremmuuttaan Suomen ainoassa kokonaan asfaltilla ajettavassa kilpasarjassa.

– Kilpailukaudelta 2019 saimme runsaasti positiivista palautetta ja sen pohjalta olemme vastanneet kilpailijoiden toiveisiin. Olemme tarkastelleet ajettavia luokkia sekä ryhmiä ja muokanneet niitä sellaisiksi, että esimerkiksi nyt myös alle 1400-kuutioisilla autoilla ajavat sekä kokonaisuudessaan kolme uutta Historic-luokkaa mahdollistavat sen, että tulemme varmasti näkemään runsaasti niin uusia kuin erityisesti aikaisemmin asfalttisarjaa ajaneita kuljettajia sarjassa. Huomioitavaa on myös, että sarjassamme senioreiden ikäraja on nostettu 55-vuotiaisiin ja luokat jaettu kaksi- ja nelivetoisiin, Myllylä kertoo.

– Järjestyksessään toinen Japan Motors Cup -asfalttisprintsarja käynnistyy huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Tammisaaren perinteikkäältä asfalttikauden avaukselta. Sieltä kahden kolmen viikon välein edetään Nivalan ja Parkanon kautta Savon kierrokselle, jossa Tuusniemen ja Kuopion vauhdikkaat asfalttibaanat odottavat. Alun perin kilpailukausi piti paketoida syksyllä Levin maisemissa, mutta se ei sitten toteutunutkaan, jonka myötä pyysimme järjestäviä seuroja apuun. Siihen kutsuun vastasi Tullan Urheiluautoilijat ja näin kahdeksas ja viimeinen osakilpailu ajetaan Ikaalisissa mainiosti ennen kesälomia ja sorasprinttikauden avausta, Myllylä jatkaa.

Japan Motors Cup -asfalttisprintsarjaan ilmoittaudutaan KITI-järjestelmän kautta 1.12.2019 alkaen ja ilmoittautuminen päättyy 31.3.2020 kello 23.59. Kaikkien 31.12.2019 ilmoittautuneiden kesken arvotaan 4 kappaletta slicks-renkaita. Renkaat luovutetaan, kun sarjamaksu on maksettu.

Lisätietoja www.japanmotorscup.fi-kotisivuilta. Ilmoittautuminen https://akk.autourheilu.fi.

Japan Motors Cup -kilpailukausi 2020:
– 25.04.2020 – Tammisaari #1 (Ekenäs-Tammisaaren MK/UA)
– 26.04.2020 – Tammisaari #2 (Ekenäs-Tammisaaren MK/UA)
– 23.05.2020 – Nivala #1 (Nivalan UA)
– 24.05.2020 – Nivala #2 (Nivalan UA)
– 06.06.2020 – Parkano (Parkanon UA)
– 27.06.2020 – Tuusniemi (Koilis-Savon UA)
– 28.06.2020 – Kuopio (Kuopion UA)
– 11.07.2020 – Ikaalinen (Tullan UA)

Teksti: Jani Kekoni / Mediaguru.fi, tiedote.

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu