Kari Karhu lähtee sarjan neljänneltä sijalta viimeiseen osakilpailuun. Nousu kärkikolmikkoon kiinnostaa varmasti. Kuva: Timo Louhelainen

Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarjan ensimmäinen kausi on yhtä kilpailua vaille valmis. Kesän aikana on nähty tiukkaa taistelua pisteistä viidellä eri paikkakunnalla. Tulevana lauantaina 24.8. sarjan mestari saadaan selville Ikaalisten keskustassa ajettavassa ProTruck Rallisprintissä. Kilpailuun ilmoittautui reilu 90 kuljettajaa.

 

Sarjassa kauden aikana ajetaan yhteensä 12 starttia, joista yhdeksän parasta huomioidaan loppupisteisiin.

Tämän hetken reaalitilanteen* mukaan sarjan kärkipaikalta viimeiseen kilpailuun lähtee Jarmo Suokko. Hänen viime viikonlopun tuplavoitot nostivat Ford kuljettajan kerralla yhdeksi vahvimmista mestarisuosikeista. Pisteitä Suokolla on 3221.

Sarjan toiselta sijalta kilpailuun lähtee useita voittoja napsinut Jukka Olkoniemi, joka on ollut hyvässä vireessä nelivetoisen Skoda Fabia RS-auton ratissa, mikä valmistui täksi vuodeksi. Kuljettaja on saanut auton säädöt kohdalleen ja sanonut olevansa todella tyytyväinen siihen. Olkoniemi on vain kahdeksan pisteen päässä Suokosta, joten näiden herrojen välillä ainakin käydään tiukka vääntö.

Kolmantena on BMW kuljettaja Mikko Koivula, hän on noin kahden sadan pisteen päässä kärkikaksikosta. Viimeisessä kilpailussa on jaossa tuplapisteet, mikä antaa mahdollisuuden monelle kuljettajalle nousta kärkitaisteluun. Joten kaikki on vielä avoinna ja tämän hetken kärkikolmikko saa olla varuillaan.

Kaksivetokuljettajista parhaimmilla sijoilla kärkkymässä ovat Kari Karhu, Pasi Jalonen ja Juha Siirilä. Samassa nipussa heidän kanssa on nelivetoisten toiseksi eniten pisteitä kerännyt Toni Kuortti.

Crosskartit kilpailevat omasta HydroLift mestaruudesta. Sen kärjessä Ikaalisten kilpailuun starttaa Jari-Matti Tiilikka, joka on kulkenut voitosta voittoon. Toisena sarjassa on Pasi Koski ja kolmantena Mika Ala-Villilä.

Ikaalisten 4,5 kilometriä pitkä katurata tarjoaa jotain erilaista kaikille rallisprintin ystäville katsojia myöden. Todella harvoin nykyisin ajetaan aivan kaupunkien keskustassa kilpaa ja kuljettajilla tulee olemaan varmasti oma eksoottinen fiilis laskea täysillä katuja pitkin menemään. Hienoa, että Ikaalisissa on lähdetty mukaan luomaan tällaista tapahtumaa.

Yleisölle Ikaalisten keskustassa on tarjolla ohjelmaa jo kello 13 alkaen, jolloin Turkin Puiston yleisöalueen portit avataan, tapahtuma on ilmainen kello 13-21, jonka jälkeen illan Rally Partyihin on sisäänpääsy maksu 20 euroa. Esiintyjinä päivänä aikana ovat Raja ja Kova Maa. Illalla Rally Partyissa esiintyy Skädäm ja Arttu Wiskari, joka huipentaa illan palkintojen jaon jälkeen.

Total Tarmac sarjassa mestari saa 3000 euroa, toiseksi tullut 2000 euroa ja kolmannesta sijasta jaetaan 1000 euroa. Sarjassa sijoille 4-20 sijoittuneet sekä HydroLift mestaruussarjan kolme parasta palkitaan esine- / tavarapalkinnoilla. Sarjapalkinnot jaetaan juhlallisin menoin lauantai-illan Rally Partyissa.

– Sarja on mennyt hyvin tähän asti ja palautetta on tullut kauden mittaan kivasti. Niin kuin oli ajatuskin, kehitämme tuotettamme jatkuvasti kilpailijoiden kanssa. Ikaalisten päätös viikonlopun aikana olisi mukava kuulla ajatuksia kuluneesta kaudesta ja olisiko tällaisella konseptilla kysyntää jatkossa, sarjan vetäjä Riku Ainasvuori kertoo ja odottaa jo innolla kauden huipentavaa viikonloppua.

*Reaalitilanne on pistetilanne 10:n kierroksen jälkeen sarjan lopuksi tehtävillä vähennyksillä, kolme huonointa kategoria- ja luokkapistettä pois laskettuna. Pistetilanne löytyy kokonaisuudessaan Ajaksi-palvelusta.

Teksti: Timo Louhelainen / Total Tarmac tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu