Jarmo Suokko hallitsi parhaiten viikonlopun vaihtelevat olosuhteet ja ilmoittautui samalla mestaruustaistoon. Kausi huipentuu Ikaalisissa 24.8. Kuva: Timo Louhelainen

Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarja palasi tauolta elokuun puolessa välissä, kun lauantaina kilpailtiin Reka Rallisprintissä Keuruulla ja seuraavana päivänä Fenno Rallisprintissä Parkanossa. Tutut nimet kauden aikaisimmista kilpailuista olivat hyvässä vireessä myös kesätauon jälkeen. Aikaerot olivat kuitenkin monessa luokassa pieniä, joten taistelu sijoituksista oli tiukkaa koko viikonlopun.

Lauantaina Keuruulla tehtiin eräänlaista historiaa, kun samalla radalla sprintin kanssa ajettiin R-Rallicup osakilpailun yleisöerikoiskoe. Järjestelyt sujuivat hienosti, eikä ongelmia ollut. Kilpailu ajettiin reilun parin kilometrin mittaisella radalla lämpimässä ja aurinkoisessa kesäsäässä.

Nelivetoisissa Jukka Olkoniemi oli pitelemätön ja ajoi selvään voittoon neljän sekunnin marginaalilla. Pari kilpailua sarjassa väliin jättänyt Jari Lamminsivu oli toinen Mitsubishillä. Hän kärsi autoa piinanneesta käyntihäiriöstä. Kolmanneksi ajoi niin ikään Mitsubishilla Timo Mäki-Ikola. Ensimmäisellä kierroksella välillä leveitä linjoja esittänyt Mäki-Ikola paransi lähes kaksi sekuntia toisella vedolla, eikä Lamminsivuun jäänyt eroa kuin 0,8 sekuntia.

Kaksivetoisissa käytiin jännä kilpailu, kun kolmen kärki mahtui tällä kertaa 0,75 sekunnin sisään. Voiton nappasi itselleen Jarmo Suokko Fordilla. Toiseksi ajoi ketterällä ja nopealla Toyota Starletilla Matti Alarautalahti, joka hävisi Suokolle vain 0,31 sekuntia. Mikko Koivula BMW:llä nousi toisella kierroksella kolmanneksi.

Naisissa kovinta vauhtia ajoi nelivetoisella kalustolla Jonna-Julia Valme, voittaen noin 1,5 sekunnilla nopeimman kaksivetoisen naiskuljettajan, Emma Karhun. Nuorten nopein oli Atte Häkkilä Citroën C2:lla.

Sunnuntaiksi karavaani siirtyi Parkanoon, jossa tarjolla oli teollisuusalueen ympäristössä vähän alle kolmen kilometrin pituinen rata. Sää oli vaihteleva, mikä sekoitti pakkaa jonkin verran. Ensimmäinen kierros mentiin kostealla radalla, mutta toisella kierroksella alkupään kuljettajat pääsivät vetämään melkein kuivassa, kunnes taas alkoi sataa.

Nelivetoisissa parhaiten sääolot hallitsi Toni Kuortti, jonka toisen kierroksen aika lähes kuivalla radalla nosti miehen voittoon. Jukka Tenho pääsi niin ikään ajamaan miltei kuivalla radalla toisen kierroksen ja nappasi sillä ajalla toisen sijan. Eroa voittajaan kertyi 2,55 sekuntia. Olkoniemen oli tyytyminen Parkanossa nelivetoisten kolmanneksi nopeimpaan aikaan, eroa kärkeen jäi 3,5 sekuntia. Ajan parantamiseen hänellä ei ollut mahdollisuutta toisella kierroksella tulleen käyntihäiriön ja vesisateen vuoksi. Luokkavoitto kuitenkin vankisti asemaa sarjan kärjessä.

Kaksivetoisten puolella Suokolle ei löytynyt voittajaa tämän viikonlopun aikana, ensimmäisen kierroksen jälkeen hän oli neljäntenä, mutta toisen kierroksen miltei seitsemän sekunnin ajan parannus toi voiton.

 – Hyvä viikonloppu kaiken kaikkiaan, tänään vähän arvelutti pystyykö vastaamaan toisella vedolla muiden vauhtiin, kun alkupään kuljettajat pääsivät ajamaan lähes kuivalla radalla, kun meille taas alkoi sataa. Sarjatilanne on mielenkiintoinen, jätin Iso-Syötteen kilpailun väliin, joten ensi viikonloppuna täytyisi vielä onnistua hyvin Ikaalisissa, jotta ollaan pisteissä korkealla, Suokko pohtii.

Ensimmäisen vedon jälkeen kaksivetoisten kärjessä ollut Pasi Jalonen keskeytti toisen kierroksen tekniseen vikaan, joka antoi muille mahdollisuuden nousuun. Parhaiten tämän käytti hyödyksi Vesa Huupponen, joka toi Opel Corsaa totutun kovaa toiselle sijalle. Eroa Suokkoon jäi 0,82 sekuntia. Kolmanneksi Parkanossa nousi edellisen päivän kakkonen Alarautalahti.

Naisten tulokset olivat tuttua luettavaa. Nelivetoisten puolella ajava Jonna-Julia Valme oli nopein ja toiseksi ajoi naisten kaksivetoluokan voittaja Emma Karhu. – Oli vähän jännä päivä, en ole ajanut sadekelillä varmaan kahteen vuoteen, niin ei ollut oikein minkäänlaisia odotuksia. Ajoin molemmat kierrokset maltillisesti läpi ja se riitti tänään luokkavoittoon, Karhu totesi kilpailun jälkeen.

Nuorten nopein oli sarjan ulkopuolinen kuljettaja Jonne Ollikainen, joka voitti Atte Häkkilää 0,89 sekuntia. Häkkilä oli sarjalaisten nopein. Crosskarteissa mukana oli vain kolme kuljettajaa. Ensimmäisellä kierroksella sulakevikaan keskeyttänyt Jari-Matti Tiilikka nousi voittoon toisen kierroksen ajalla. Toiseksi tuli Pasi Koski ja kolmas oli Henna Viljava. Vahviten Crosskarttien Hydrolift mestaruudessa kiinni on tällä hetkellä Tiilikka.

Tupla luokkavoittoihin viikonlopun kisoissa ajoivat edellä mainittujen lisäksi Otto Uusi-Erkkilä ja Juha Siirilä.

Keuruun ja Parkanon lopputulokset ja päivitetyt sarjapisteet löytyvät www.ajaksi.fi. Kauden päätösosakilpailu ajetaan lauantaina 24.8. Ikaalisten keskustassa katuradalla, alkaen kello 15.00.

Teksti: Timo Louhelainen / Total Tarmac tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu