Japan Motors Cup asfalttisprintsarjan kilpailukauden huipennus ajetaan kahden viikon päästä Rovaniemen Napapiirillä. Ajokuva: Vesa Rauhala

Elokuun kahtena viimeisenä päivänä Rovaniemen Napapiirin ja SantaParkin välimaastossa ajettava Napapiirin Vauhtiajot huipentaa Autourheilun Kansallisen Keskusliiton alaisen Japan Motors Cup asfalttisprintsarjan.

Nopeatempoinen ja katsojaystävällinen sekä ennen kaikkea vauhdikas koko perheen tapahtuma ajetaan 2,8 kilometrin mittaisella katuradalla, joka perjantaina ajetaan Napapiirin suunnalta SantaParkille ja lauantaina toiseen suuntaan siten, että maalilinja sijaitsee Joulupukin valtakunnassa.

Rovaniemen Urheiluautoilijoiden järjestämän tapahtuman ensimmäinen kilpailu käynnistyy perjantaina 30.8.2019 klo 14 ja mestaruustittelin kohtalo ratkeaa seuraavana päivänä klo 12 alkaen. Kilpailukausi huipentuu illalla Ravintola Three Elvesissä, jonka katon alla palkitaan menestyjät ja juhlitaan voittajia seisovan pöydän ääressä.

– Aikaisempina vuosina Rovaniemen Urheiluautoilijat ovat järjestäneet nautinnolliset ja viihdyttävät tapahtumat enkä usko, että tulevana kilpailuviikonloppuna tullaan laadusta tinkimään. Meillä tulee siis varmasti olemaan vauhdikas sarjamme päätösviikonloppu teknisesti erittäin haastavalla kilparadalla sekä sen jälkeisissä palkintoseremonioissa, joissa mm. pääpalkinto eli Skoda Fabia -henkilöauto luovutetaan CUP-mestarille, promoottori Mika Myllylä kertoo.

– Sarjatilannetta kun spekuloidaan niin näyttää siltä, että Jussi Kokkosella olisi parhaimmat lähtökohdat punaisen Skoda Fabia -henkilöauton uudeksi omistajaksi. Mutta kuten Kokkonenkin omakohtaisella kokemuksella hyvin tietää, että moottoriurheilussa mitään ole ratkaistu ennen lauantaisen osakilpailun maalilipun heilahdusta ja STOP-merkille pysähtymistä, joten näin tulemme varmasti näkemään arvoisensa huipennuksen niin CUP-mestaruudesta sekä muista palkintokorokesijoituksista, Myllylä jatkaa.

Ilmoittautuminen niin perjantain kuin lauantain Napapiirin Vauhtiajoihin päättyy 25.08.2019 klo 23:59. Edellisvuosilta tuttuun tapaan K-Market Viirinkangas ja K-Supermarket Ounasvaara ovat mukana kaikkien Nuorten luokan kuljettajien vauhdissa ja kustantaa heidän ilmoittautumismaksunsa. Näin mm. Jere Salo ja Kristian Kylmänen saavat ison tuen Nuorten luokan mestaruustaisteluunsa.

Sarjajärjestäjä haluaa muistuttaa ns. tuplapistesäännöstä.

– Usea sarjaamme ilmoittautunut kuljettaja ei ole vielä käyttänyt kahta ns. jokerikorttia eli tuplapisteiden mahdollisuutta. Näin ne kuljettajat, jotka eivät ole käyttäneet vielä ollenkaan tuplapisteitä, tullaan ne jakamaan Rovaniemen kisassa. Jos kilpailijalla on toinen kahdesta jokerikortista vielä käyttämättä ja hän ei ilmoita muuta, käyttämättä jääneet tuplapisteet jaetaan Rovaniemen viimeisessä lauantaipäivän kisassa. Lisäksi ns. tuplapisteet jäävät luonnollisesti saamatta mikäli kilpailija ei osallistu Napapiirin Vauhtiajoihin, sarjasihteeri Jyrki Lampela muistuttaa.

Majoitusmahdollisuus Santa Claus Holiday Village mökkikylästä

Rovaniemen Urheiluautoilijat suosittelee kilpailijoita varaamaan majoituksen esim. Santa Claus Holiday Village mökkikylästä, jossa pystyy huoltamaan kilpa-ajoneuvoa oman mökin pihalla.  Lisäksi palkintotilaisuuden illalliskortit kannattaa hankkia etukäteen majoitusvarauksen yhteydessä. Varikkoalueella palvelevat ravintolat lounasaikaan ja rallitarjous seisovasta pöydästä on koko kilpailun ajan 9,90€. Ala carte keittiö on auki päivittäin kello 17.00–21.30.

Japan Motors Cup sarjatilanne 6/8 osakilpailua, top-10:
1. Jussi Kokkonen, BMW Compact, 235 pistettä
2. Leif Tuomela, Alfa Romeo 1750 GTV, 211 pistettä
3. Oskari Heikkinen, Ford Fiesta 1,6, 197 pistettä
4. Jarmo Heikkinen, BMW 325i, 191 pistettä
5. Mikko Koivula, BMW M3, 185 pistettä
6. Matti Alarautalahti, Toyota Starlet, 183 pistettä
7. Teppo Peltoniemi, Toyota Corolla GT, 173 pistettä
8. Joni Viitala, Ford Fiesta, 171 pistettä
9. Jorma Telkinen, Toyota Starlet, 165 pistettä
10. Liisa Sutinen, Huyndai Accent, 163 pistettä

Teksti: Jani Kekoni

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu