Paavo-Petteri Männistö lähtee pistekärjessä Nivalan vauhdikkaalle radalle. Kuva: Timo Louhelainen

Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarja ottaa haltuun Nivalan tulevana viikonloppuna LapWall sprintillä. Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevassa maalaiskaupungissa ajetaan nyt historian ensimmäinen asfalttisprint. Kilpailu houkutteli mukaan yli 120 kuljettajaa.

 

Reilu kuukausi sitten Ikaalisista startannut uusi asfalttisprint-sarja jatkuu 4,5 kilometriä pitkällä radalla Nivalan Teollisuuskylässä. Katuradasta on tehty vauhdikas, pienillä teknisillä osuuksilla varustettu kokonaisuus. Kaupunki ottaa kilpailun vastaan innolla ja toivoo, että yhdessä tehdään hieno tapahtuma, joka saa jatkoa tulevaisuudessakin.

Ensimmäisen osakilpailun jälkeen sarjajohtajana on kankaanpääläinen Paavo-Petteri Männistö 932 pisteellä. Iistä kotoisin oleva Jukka Olkoniemi kilpailee yli 500 hevosvoimaisella Skoda Fabialla ja on tällä hetkellä sarjassa toisena 915 pisteellä. Senioreiden kaksivetoisissa kilpaileva Kimmo Särkikoski Ikaalisista ajoi tasaiset suoritukset kotikilpailussaan ja lähtee sarjan kolmannelta sijalta Nivalaan, pisteitä hänelle on kertynyt 899.

Sarjassamme on mukana myös mukava määrä naiskuljettajia. Heistä korkeimmalla sarjassa on Sirpa Korpi, sijalla 24. Hän käskyttää tehokasta Toyota Starletia myös Nivalan osakilpailussa. Sprint-autojen luokissa nähdään yhteensä yhdeksän naiskuljettajaa tulevana viikonloppuna.

Croskarttien Hydrolift mestaruussarjassa ensimmäisessä osakilpailussa mukana oli vain neljä kuljettajaa, mutta Nivalassa niitä on viivalla tuplasti. Näiden sarjakärjessä puhtaalla pelillä on seinäjokelainen Jari-Matti Tiilikka. Toisena oleva Marko Kärnä ei ole ilmoittautunut mukaan, mutta kolmantena oleva turenkilainen Pasi Koski lähtee varmasti haastamaan nälkäisenä Tiilikkaa.

Viikonloppu ei ole pelkkää asfalttisprinttiä, sillä 14.–15.6. Nivalassa järjestetään Konekapina tapahtuma, joka on maatalous- ja konekaupan alan tapahtuma. Nivalan Yrittäjät ovat luoneet monenlaista oheisohjelmaa viikonlopulle, jonka lisäksi paikalliset yrittäjät panostavat viikonloppuun omilla tahoillaan. Lauantaina tapahtumassa on esillä myös Total Tarmac sarja sekä sprint-autoista muun muassa sarjassa seitsemäntenä olevan Pasi Jalosen Toyota MR2.

LapWall sprint starttaa sunnuntaina 16.6. kello 12. Kuljettajat, muistakaa, että sarjamme jatkuu jo viikon päästä Nivalan osakilpailusta Iso-Syötteen juhannuksessa! Sinne ilmoittautuminen päättyy 16.6. kello 23:59.

Nivalan osakilpailun infot – www.rallisprint.fi
Reaaliaikainen tulospalvelu – www.ajaksi.fi

Teksti: Timo Louhelainen / Total Tarmac tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Tulokset lähimmäksi arvanneelle jälleen luvassa mainetta ja kunniaa!

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu