Eero Kortesniemi on kiertänyt jo useamman vuoden ajan asfalttikilpailuja tehokkaalla Ford Sierralla. Hän on mukana myös Total Tarmacissa. Kuva: Timo Louhelainen

Täysin uusi, kokonaan asfaltilla ajettava rallisprintsarja käynnistyy perjantaina Ikaalisissa. Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarjan lähtökohtainen ajatus on tehdä kilpailullisesti laadukkaita tapahtumia kylien ja kaupunkien keskustaan, kilpailijoiden toiveita kuunnellen ja yhdessä hauskaa pitäen, kilvanajoa unohtamatta.

Sarja on Harrastemoottoriurheilu Ry:n alaisuudessa toimiva kilpasarja ja siinä kilpaillaan yhdestä mestaruudesta. Kesän aikana vieraillaan viidellä eri paikkakunnalla, joissa ajetaan kuusi osakilpailua. Jokaisessa kilpailussa ajetaan kaksi lähtöä, joista molemmat kerryttävät pisteitä. Paremmuusjärjestys ratkeaa siten, että loppupisteisiin lasketaan jokaisen kilpailijan yhdeksän parasta suoritusta. 

Sarja sai hienon vastaanoton kilpailijoiden keskuudessa. Määräaikaan mennessä siihen ilmoittautui yli 130 kuljettajaa. Sarjaorganisaatio on todella tyytyväinen kilpailijoiden määrään ja tähän mennessä saatuun palautteeseen.

– Kyseessä on täysin uusi tuote, jota pyrimme kehittämään eteenpäin heti ensimmäisestä kilpailusta alkaen, kuunnellen ja keskustellen yhteistyössä sekä järjestäjien että kilpailijoiden kanssa. Osallistujien määrä on todella hieno ja uskon, että kauden mittaan nähdään kovaa kilvanajoa, sarjaorganisaation Riku Ainasvuori ennakoi.

Kilpailuissa tullaan näkemään vanhoja konkareita rallisprint radoilta, mutta myös täysin uusia kasvoja on ilmoittautunut ilahduttavasti mukaan. Kalusto tulee olemaan monipuolista, kovatehoisista sprint-autoista CrossKart kilpureihin. CrossKartit ovat mukana ainakin neljässä osakilpailussa ja kilpailevat omasta HydroLift asfalttimestaruudesta.

Kausi alkaa perjantaina 10.5. reilun 90 kilpailijan voimin. Kilpailu ajetaan illalla kello 17 alkaen Ikaalisten Kylpylän alueella, jonne on tehty haastava noin neljän kilometrin pituinen katurata. Parhaiten sarjan mukaan pääset totta kai paikanpäällä, mutta myös muun muassa Total Tarmacin Facebook sivu on hyvä ottaa seurantaan. Sarja on esillä jo edeltävänä päivänä kello 19 alkavassa tapahtumassa, joka järjestetään kauppakeskus Kompissa, Ikaalisten keskustassa.

Samana viikonloppuna Ikaalisissa käynnistyy myös suositun R-Rallicupin kesäkausi, joten tapahtumia ja nähtävää riittää koko viikonlopuksi. Tervetuloa viettämään kevään vauhdikkainta viikonloppua Ikaalisiin!

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestä tästä!

Kirjaudu