Timo Salonen Vihtirallissa 1976. Kuva: Vihdin Urheiluautoilijoiden arkisto/Tenho Öblom

Veikkoinkorvessa 2.9. virallisen Suomi 100 -itsenäisyyden juhlavuoden rallisprintin järjestävällä Vihdin Urheiluautoilijoilla on kunniakkaat perinteet kilpailuiden järjestäjänä. Vihdissä on kilpaillut paljon rallin, rallicrossin ja kartingista formula ykkösiin ponnistaneita huippukilpailijoita.

Lue lisää...

Rallisprintin SM-sarjan Huittisten osakilpailu ajetaan 15. lokakuuta. Kuva: Taneli Niinimäki

Rallisprintin vuoden 2017 SM sarjan viimeisen osakilpailun päivämäärä muuttuu. Kauden viimeinen kilpailu, SELOY SM -Rallisprint Huittisissa ajetaan sunnuntaina 15.10.

Kilpailun alkuperäinen päivämäärä oli 14. lokakuuta, mutta samana päivänä ajetaan F-Rallisarjan viimeinen osakilpailu Lapualla, joten päällekkäisyyden välttämiseksi SM-Rallisprintin osakilpailu siirrettiin ajettavaksi seuraavana päivänä.

Lue lisää...

Future Cupin Lapinlahden osakilpailussa nähtiin vauhdikasta menoa. Kuva: Jani Kekoni

Pohjois-Savon Lapinlahden keskustan välittömässä läheisyydessä järjestetyssä ja Suomen ainoassa kokonaan asfaltilla ajettavassa kilpasarjassa Future Cupissa yhteensä 135 kilpailijaa mittasi paremmuuttaan nautinnollisen vauhdikkaalla 2,5 kilometrin mittaisella katuradalla.

Lue lisää...

Tulevana viikonloppuna Future Cup -asfalttisprintsarjan kilpailukaudenseitsemäs ja kahdeksas osakilpailu ajetaan Lapinlahdella. Kuva: Jani Kekoni

Tulevana lauantaina klo 13 ja sunnuntaina klo 12 Lapinlahden Monitoimitalon ympäristössä ajettavassa Radio Sandels Future Cup -asfalttisprintsarjan neljännessä kilpailuviikonlopussa panoksena on – ei sen enempää eikä vähempää kuin askelmerkit elokuun lopulla Rovaniemen Napapiirillä ajettavaan finaaliviikonloppuun.

Lue lisää...

Mika Perttula. Kuva: Jani Kekoni

Jurvan Botniaringin moottoriradalla ajetussa Future Cup -asvalttisprintsarjan viidennessä ja kuudennessa osakilpailussa yleisölle oli nähtävää ja koettavaa kaikissa moottoriurheilun muodoissa, kun kilpailun huoltoalueella vallitsi monenmoisia tunteita suuresta ilosta dramaatikan aiheuttamiin synkkiin pettymyksiin. Ilmojen herran siunatessa tapahtumaa makoisasti taivaalla killittäneen auringon paisteella, sekä niukasti hellerajan alapuolisella lämpötilalla, sai yhteensä 123 kilpailijaa mitata paremmuuttaan kuumalla, kuivalla ja moottoriradan koostumuksen omaisella pikipinnalla.

Lue lisää...

Panu Mertalaedellisessä Nokian osakilpailussa. Kuva: Jani Kekoni

Suomen ainoa kokonaan asfaltilla ajettava rallisprintsarja, 15-vuotias Future Cup jatkuu nyt keskikesäisessä viikonlopussa Jurvan Botniaringin moottoriurheilukeskuksessa ajettavilla kahdella osakilpailulla. Aikaisemmin huhtikuussa Raaseporissa ja kesäkuussa Nokialla yli 100 sarjan arvokkaista palkinnoista ajavaa kuljettajaa mittasivat paremmuuttaan ja nyt edessä olevassa kilpailukauden viidennessä ja kuudennessa osakilpailussa haetaan askelmerkkejä kauden kahteen viimeiseen osakilpailuviikonloppuun, joissa panoksena on maineen, kunnian ja muiden palkintojen lisäksi kaksi MestariSauna by Salvos pääpalkintoa.

Lue lisää...

Juha Kankkunen saavutti ralliurallaan paljon, mutta nelinkertaisen maailmanmestarin ainoa henkilökohtainen SM-mitali on rallisprintistä. Kuva: Eero Wihuri

Juha Kankkusen huikeat saavutukset rallissa tunnetaan laajasti. Laukaalainen saavutti peräti neljä maailmanmestaruutta (1986, 1987, 1991 ja 1993), yhden MM-hopean ja kolme MM-pronssia.

Lue lisää...

AL-Härmän Jari Koski piti pihdeissään sunnuntaina ajetun Keurustarvike Sprintin yleiskilpailun vallankahvaa molemmilla kierroksilla. Ero AnkUA:n Jukka Tenhoon jäi lopulta 0,22 sekuntiin. Sama tapahtui nelivetoluokasssa, pari oli nopein.

Kilpailun jälkeen Koski kertoi, että toisella kierroksella etuiskunvaimennin paukahti rikki ja ajo tuli vaativammaksi, mutta ei vaikuttanut vauhtiin.

Lue lisää...

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Tämä sivusto käyttää evästeitä, käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Ymmärrän