Jere Kalliokoski on kiinni RallyX Nordic -mitalissa. Kuva: Toni Ollikainen / Tonigraphs.

SM-pronssia rallicrossin SuperCar-luokassa ajanut Jere Kalliokoski hakee kauden avausvoittoa ja vahvistusta mitalille RallyX Nordicin päätöskilpailussa Ruotsin Tierpissä tulevana viikonloppuna. Kansainvälisessä sarjassa kolmantena oleva alahärmäläinen ajoi edellisessä osakilpailussa Kouvolassa toiseksi.

Kouvolassa Kalliokoski oli sunnuntaipäivän kirkkaasti nopein kuljettaja. Semifinaalissa hän ajoi toiseksi ja finaalissa jahtasi edellään mennyttä Robin Larssonia, mutta karkuri oli liian kaukana ja semifinaalissa haljennut pakosarja oli vienyt autosta parhaan puhdin.

Tierpin uusi rata on Kalliokoskelle tutkimatonta maastoa. Moottoriurheilukeskus valmistui viime vuonna eikä saanut avauskilpailussa kuljettajilta kaksista palautetta. Osa lyttäsi radan täysin, ja osa piti sitä jopa vaarallisena.

– Radalla on ajettu sarjan testipäivä, itse en tuolloin sinne ehtinyt. Tieto kertoo, että sitä on saatu parannettua, ja se on nopea. Pitkän lähtösuoran päässä on takapiikki, siinä voi tulla kolaria, joten pitää olla tarkkana, AL-Härmää edustava Kalliokoski miettii.

Kalliokoski on taistellut viidesti finaalissa kauden aikana, ja noussut näissä jokaisessa podiumille, mutta se viimeinen silaus on jäänyt puuttumaan. Tierpiin lähdetään hakemaan voittoa kivikovassa seurassa, Larssonin lisäksi mukana on RalliX Nordic -sarjaa johtava Oliver Eriksson sekä rallicrossin maailmanmestari Mattias Ekström.

– Auto on käyty Honkajoen jälkeen tarkasti läpi. Tierpissä ajetaan muutama testiveto, sitten tiedetään pitääkö jotain muuttaa. Yritetään nyt napata se puuttuva ykkössija, se vaatii täydellisen onnistumisen, mutta olisihan se mukava päättää kausi voittoon, Kalliokoski pohtii.

RallyX Nordic -sarjan kärkikolmikko on selvillä. Johdossa on Eriksson ja toisena on Kouvolassa voittanut Robin Larsson. Kalliokoski on kolmantena kahdeksan pisteen päässä Larssonista.

RallyX Nordic -sarja on leimautunut vahvasti Pohjoismaiseksi mestaruussarjaksi, osakilpailuja on kauden aika ajettu Ruotsissa, Tanskassa, Latviassa, Norjassa sekä Suomessa. Sarjassa lasketaan jokaisen osakilpailun pisteet yhteen, maksimipistemäärä osakilpailusta on 30, joten kaikki on vielä Kalliokoskelle mahdollista.

Kilpailu on katsottavissa suorana lähetyksenä, linkki tulee sarjan sivuille sekä Kalliokosken Facebookiin.

RallyX Nordic -pistetilanne 6/7:

1) Oliver Eriksson 149p
2) Robin Larsson 145p
3) Jere Kalliokoski 137p
4) Ulrik Linneman 105p
5) Andreas Carlsson 87p

Täydellinen pistetilanne

Jere Kalliokoski RX -kotisivu
Kalliokoski Motorsport Facebook
RallyX Nordic

Teksti: Toni Lönnroos.

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu