Niclas Grönholm kavensi piste-eroa mitalisijoihin Latviassa. Kuva: GRX Taneco Team tiedotus

Niclas Grönholm sijoittui rallicrossin MM-sarjan Latvian osakilpailun finaalissa toiseksi. Voittoon sateen kastelemalla radalla Riiassa ajoi Timmy Hansen, joka nousi samalla MM-sarjan kärkeen yhden pisteen erolla Andreas Bakkerudiin, kun yksi osakilpailu on ajamatta.

Grönholm oli tyytyväinen sijoitukseensa.

– Näistä asetelmista kakkosija oli ihan hyvä tulos. Pysyin hyvin alussa Hansenin peesissä, kunnes jokerikierroksen jälkeen aloin hiukan jäädä. Kokonaisuutena katsoen pikkasen oli hankaluuksia starttien kanssa ja se tietysti näkyi alkuerissä, Grönholm puntaroi.

Grönholm on MM-pisteissä neljäntenä ja pronssisijalla olevaan Kevin Hanseniin eroa on 22 pistettä.

– MM-mitaliin on vieläkin pienet saumat, jos Kapkaupungissa kaikki osuu kohdalleen ja kavereilla on vähän epäonnea, mutta suoraan sanoen mitali ei ole enää vain omissa käsissä. Taistelumielellä kyllä Etelä-Afrikkaan lähdetään eikä vielä ole annettu periksi, Grönholm paalutti.

Tallien välisissä pisteissä GRX Taneco Teamin ero johtavaan Team Hanseniin kasvoi jo 48 pisteeseen ennen Etelä-Afrikassa ajettavaa päätösosakilpailua.

Grönholmin viikonloppu Riiassa alkoi hiukan takellellen, mutta lauantain toisessa alkuerässä löytyi oikea sävel ja GRX Taneco Teamin suomalaiskuljettaja oli nopein aurinkoisella radalla.

Sunnuntaiaamuna sade oli kastellut radan liukkaaksi.  Kolmannessa alkuerässä Grönholm sortui aavistuslähtöön, josta rangaistuksena oli ylimääräinen jokerikierros. Vauhti oli kuitenkin kunnossa ja Grönholm selvitti eränsä kunnialla, vaikka kärkisijoituksiin ei ollut asiaa. Neljännessä erässä lähtö hiukan epäonnistui, mutta silti tuloksena viides sija alkuerien yhteispisteissä ja paikka semifinaalin kakkosriviin.

Semifinaalissa Grönholm ajoi kakkoseksi Andreas Bakkerudin perässä. Finaalissa lähtöpaikka oli toisessa rivissä, josta Grönholm kiihdytti suoraan Timmy Hansenin kantaan. Järjestys säilyi maaliin saakka ja Grönholm pystyi pitämään Bakkerudin takanaan.

Rallicrossin MM-sarjan kauden päätösosakilpailu ajetaan Kapkaupungissa Etelä-Afrikassa marraskuun toisena viikonloppuna.

Teksti: GRX Taneco Team tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu