Jere Kalliokoski nuoren fanin kanssa Kouvolan Meet & Greet -tapahtumassa. Kuva: Qba Nitka

Jere Kalliokoski starttaa rallicrossin SM-kauden finaaliin Honkajoelle sarjan kolmannelta sijalta. Kalliokoski ajoi edellisessä, kahden sarjan yhdistelmäkilpailussa Kouvolassa toiseksi ja otti SM-sarjan korkeimmat pisteet.

Tulevana lauantaina tavoitteena on voittaa finaalikilpailu ja nousta sarjassa niin korkealle kuin mahdollista.

Kahdessa edellisessä kilpailussa Kalliokoskella on ajo kulkenut erinomaisesti, mutta matkassa on ollut myös epäonnea. SM-sarjassa Joensuussa rengas hajosi finaalin viimeisellä kierroksella ja Rallycross Festival Kouvolassa Kalliokoski kurvaili finaalin haljenneen pakosarjan kanssa.

– Näitä nyt sattuu jokaiselle joskus. Huomattiin pakosarjan halkeama kotitallissa, kun aloitettiin kisan jälkeinen huolto. Ei noita enää mietitä vaan katsotaan tiimin kanssa miten tehdään seuraavasta kilpailusta ehjä ja hyvä kokonaisuus, Kalliokoski kertoo.

Pesämäen rata on Kalliokoskelle tuttu.

– Aika nopea, siellä on paljon soraosuutta. Makein, ja samalla vaikein paikka on niin sanottu montun mutka, se on vauhdikas ajettava. Lähdöstä on riittävän pitkä kiihdytys ensimmäiseen mutkaan, joka on myös ihan hyvä ja vauhdikas. Kokonaisuutena hyvä perinteinen rallicross-rata, saa ajaa kovaa.

Tilanne SM-sarjassa on tiukka, Kalliokoski on kahden pisteen päässä toisena olevasta Joni-Pekka Rajalasta. Johdossa oleva Juha Rytkönen on kolmentoista pisteen päässä.

– Meidän pitää onnistua täydellisesti, siltikään en voi vaikuttaa mestaruuteen. Se vaatii Rytköseltä epäonnea, joten keskitymme siihen että ollaan ykkösenä maalissa ja katsellaan sitten mikä on tilanne. Kisasta tulee hieno, mukaan tulee myös uusia kovia kuskeja. Lähdetään laittamaan kaikki peliin, AL-Härmää edustava Kalliokoski päättää.

Kilpailu Honkajoen Pesämäen radalla alkaa lauantaina 14. syyskuuta klo 10:00 alkuerillä.

Pistetilanne:

1) Juha Rytkönen 100p
2) Joni-Pekka Rajala 89p
3) Jere Kalliokoski 87p
4) Riku Tahko 76p
5) Toni Kuhanen 76p

Teksti: Jere Kalliokosken tiedotus, Toni Lönnroos

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu