Niclas Grönholm on MM-sarjassa neljäntenä ennen Ranskan osakilpailua. Kuva: GRX Taneco Team

Rallicrossin MM-sirkus palaa tulevana viikonloppuna Eurooppaan, kun vuorossa on perinteinen osakilpailu Lohéacin radalla Ranskassa. GRX Taneco Team marsittaa ranskalaisradalle autotrion, jossa ovat vakiokuljettajat Niclas Gröholm ja Timur Timerzyanov sekä kolmatta autoa kuljettava Toomas “Topi” Heikkinen.

Niclas Grönholm karsiutui harmittavasti finaalista edellisessä osakilpailussa Kanadassa. Siellä vauhti oli kunnossa ja samaa Grönholm odottaa nytkin.

– Ranska on aika erikoinen kisa, sillä yleisöä on yleensä pilvin pimein. Viime kisassa autossa oli kyytiä ja samaa kyllä odotan nytkin. Radalla on hyvä rytmi, mutta en ole oikein onnistunut siellä aiemmin. Toivottavasti oppi on jäänyt päähän ja tällä kertaa tahti on toiveiden mukainen. Tavoitteena on olla kisan ykkönen, Grönholm paaluttaa tavoitteekseen.

Kanadan osakilpailussa Grönholm lähti ykköspaikalta semifinaaleihin, mutta pieni epäonni lähdössä vei mahdollisuudet alkuerien nopeimmalta kuljettajalta. Vauhdin suhteen siis katetta toiveille löytyy.

Tauon jälkeen MM-sarjaan mukaan pääsevä Topi Heikkinen lähtee hakemaan tuntumaa maltillisin mielin.

– Katsotaan miten pääsen kiinni vauhtiin ja edetään sitten askel askeleelta eteenpäin. On hienoa päästä nauttimaan taas huippukalustosta ja jos kaikki sujuu, niin ehkä pääsen hiukan kiusaamaan MM-sarjan vakiokasvojakin, Heikkinen tuumii.

Ennen Ranskan osakilpailua tallien välisissä pisteissä Marcus Grönholmin johtama GRX Taneco Team on toisena 16 pistettä johtavaa Team Hansenia perässä. Kuljettajien pisteissä Niclas Grönholm on neljäntenä 28 pistettä johtavasta Kevin Hansenista.

Teksti: GRX Taneco Team

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu