15-vuotias Sami-Matti Trogen on lupaavassa nosteessa. Kuva: Sami-Matti Trogenin kuva-arkisto

RX2 ON ICE on uusi talvella kisattava sarja, jossa ajetaan neljä osakilpailua, kaksi Ruotsissa ja kaksi Norjassa. Sarja alkaa 3. helmikuuta Östersundissa ja päättyy Norjan Goliin.

 Sami-Matti Trogen on allekirjoittanut sopimuksen sarjasta RX Academya luotsaavan Set Promotion -tallin kanssa.

– Lähden oikein mielelläni ajamaan piikkirenkailla talvitauon aikana. Sarja päättyy juuri sopivasti ennen kuin kausi formuloiden parissa alkaa, se istuu kalenteriini hyvin, keväällä 16 vuotta täyttävä Trogen kertoo.

RX Academyn talvisarja tukee tulevaa kautta mainiosti. Trogen kisasi tänä vuonna SM-rallicrossin yhteydessä ajetun RX Academy -sarjassa kahden osakilpailun verran ja sijoittui molemmissa toiseksi.

– Minulle jäi hyvä maku RX Academystä. Ammattimaisessa koulussa tuli paljon oppia ja meininki oli muutenkin tosi hyvä. Akatemian rehtori Jussi Pinomäki soitteli ja kysyi halukkuuttani lähteä talvisarjaan ja ei sitä paljoa tarvinnut miettiä, sanoin: Hei mukana ollaan. Rallicrossia on kiva päästä taas ajamaan, iloitsee nuorukainen.

Trogen ajaa ensi vuonna formulaa, mutta sarja ja tallipaikka on vielä avoinna. Lisäksi tavoitteena on ajaa rallicrossin MM-sarjasta tutulla nelivetoisella RX2-autolla mahdollisimman paljon. Näyttää siltä, että nuorukaisella tulee olemaan huikea ja samalla kiireinen kausi kahden eri lajin parissa.

– Kävin juuri testeissä saksalaisen Motopark tallin kanssa, mukana minulla oli mentorini Matti Alamäki. Ajoin heidän F4-autolla Span legendaarisella radalla. Rata oli hieno ja meno maistui. Tallipäällikkö oli tyytyväinen ja neuvottelut ensi kaudesta käynnistyvät. Motopark ja Adac Formula4 -sarja on nyt yksi vaihtoehdoistani tulevalle kaudelle. Jatkan vielä testaamista ainakin Italiassa ja Ranskassa. Sen jälkeen katsotaan mihin mennään ja päästään.

Sami-Matti Trogen kisasi kaudella 2017 sekä formula 4 -sarjassa että rallicrossissa. Kuva: Toni Ollikainen

Painopiste Trogenilla tulee ensi kaudella olemaan formuloissa, sitä mieltä ovat nuorukaisen taustavoimat sekä kuljettaja itse. Nyt etsitään erityisen hyvin kehittävää ja eteenpäin vievää pakettia, sillä ammattilaisuran kannalta on nyt aika antaa mahdollisimman hyvä näyttö kyvyistä.

– Sain hyvän pohjan uralleni tänä vuonna Koiranen GP:n tallissa, opin todella paljon. Tästä on hyvä jatkaa ensi kauteen ja iskeä kortit pöytään. Ajamisesta minulla on nyt paljon varmempi olo kuin vuosi sitten, toiseen kauteen on paljon helpompi lähteä kuin ensimmäiseen. RX Academy talvisarjassa minulla on tavoitteena podiumille pääsy joka kilpailussa ja lupaan ajaa sen mukaan, siis täysillä mennään, päättää Trogen.

Talvisarjan kalenteri:

03.02.2018 Östersund, Ruotsi
10.02.2018 Höljes, Ruotsi
24.02.2018 Ål, Norja
03.03.2018 Gol, Norja

Teksti: Toni Lönroos / Sami-Matti Trogenin Tiedotus

Viimeinen näytös onnistui, Sami-Matti Trogenin kilpailukausi päättyi Asseniin

Sami-Matti Trogen ajoi toiseksi RX Academyn “jäähyväiskilpailussaan” Kaanaassa

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu