Laura ja Nora Suvanto. Kuva: VAG Motorsport

Tulevana viikonvaihteena Kemoran radalla on tarjolla mainio kattaus kotimaista autourheilua, kun lauantaina ohjelmassa on jokkiskisat ja sunnuntaina kansallinen rallicross.

Rallicross on lajina VAG Motorsport -tiimille ja sen kuljettajille tuore tuttavuus, johon ollaan perehdytty tämän kesäkauden aikana.

Turkulaistiimi osallistuu Kemoran rallicrossiin kolmella autolla: Laura Suvanto ajaa tutulla VW Golfilla, Nora Suvanto Opel Astralla ja Mika Seppänen kilpailee Audi A3 -mallilla.

V1600-luokan autokilpailuissa on kotimaan radoilla ilahduttavan usein nähty tyttökuljettajia. Sen sijaan on jo paljon harvinaisempaa, että siskokset kisaavat samassa koitoksessa toisiaan vastaan.

23-vuotias Laura Suvanto omaa jo paljon kokemusta eri lajeista, mutta nuorempi sisko Nora, 17, on uudempi kasvo. He valmistautuivat tulevaan kilpailuun testaamalla maanantaina Alastaron radalla.

– Kemoran crossikisa ajetaan pelkästään asfaltilla, joten tutulla radalla ajetut ennakkotestit palvelivat hyvin. Omaa suoritusta lähdetään parantamaan ja pitämään hauskaa. Meidän tiimin sisäinen kilpailu on oletettavasti kovempaa kuin kokonaisuudessaan V1600-luokan kapina, Laura keventää.

Kun tiimillä on käytössään kaksi omaa vakioluokan kilpa-autoa, vuokrattiin kolmas auto Koskimaa Racingiltä, jota ohjastaa Nora Suvanto.

– Vähän jännittää, kun ei ole oma auto ajossa eikä rata ole tuttu. Alastaron treenien jäljiltä jäi hyvä fiilis lähteä viikonlopun kisaan. Paineita ei oteta, sillä Kemoran rallicrossi on minulle sarjan ensimmäinen kilpailu, Nora päättää.

Teksti: Jarno Saari

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu

Uusimmat markkinoilla