Crazy Mike vauhdissa Liettuassa. Kuva: Vesa Rauhala

Mauri “Crazy Mike” Uuskosken rallicross-kausi jatkui viikonvaihteessa NEZ-sarjan merkeissä Liettuassa Vilkycianin radalla. Odotukset olivat korkealla, sillä Latvian avauskilpailun toinen tila lupasi hyvää. Myös Peugeot 306 sopii Crazy Miken mielestä Liettuan radalle.

– Radalla on lyhyt lähtölaatta sekä ajettavia mutkia, mutta ei pitkiä suoria. Rata sopii mielestäni hyvin etuvetoisille autoille, Crazy Mike mietti ennen kilpailua.

Kilpailu alkoi Crazy Miken osalta ensimmäisen alkuerän kakkostilalla. Toisessa ja kolmannessa erässä ilmaantuikin murheita auton tekniikan kanssa.

– Toisessa erässä hajosi sytyksenvahvistin ja kone kävi huonosti. Kolmannessa erässä petti vetoakseli. Auto saatiin kuntoon semifinaaliin, jossa lähdin takarivistä. Sain lopuksi punnerrettua itseni toiseksi ja finaaliin sain kolmospaikan toisesta rivistä, kärkölälainen kertasi värikkäitä alkueriä ja semifinaalia.

Crazy Mike (vas.) pääsi tuulettamaan palkintokorokkeelle Tero Parkkisen (kesk.) rinnalle. Kuva: Jari Kohonen

Finaalissa hän sai hyvän lähdön ja oli hetken johdossakin, mutta lisälenkin ajettuaan Tero Parkkinen pääsi ohi ja voittoon. Crazy Mike toi kuitenkin Suomeen kaksoisvoiton.

– Auto toimii finaalissa hyvin ja ajokin onnistui. Tämä oli jälleen työvoitto kaikkien näiden ongelmien jälkeen. Pistetilanne on hyvä. Olen pisteen perässä Tero Parkkista, Crazy Mike laski.

NEZ-sarja jatkuu Kouvolassa 12.-13.8.

Teksti: Vesa Rauhala

Suomalaiset tekivät huimaa jälkeä NEZ-rallicrossissa Liettuassa

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu

Uusimmat markkinoilla